Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo




Google

Noi exproprieri pentru Autostrada Bechtel


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va demara, săptămâna aceasta, o nouă campanie de exproprieri pentru Autostrada Transilvania. Deşi premierul Tăriceanu a promis că, la sfârşitul anului, Clujul va avea 25 de km de autostradă, oficialii Bechtel nu oferă garanţii.

Exproprierile se vor face în judeţele Cluj, Sălaj şi Bihor, în principal pentru tronsoanele 2B Câmpia Turzii - Gilău şi 3C Suplacu de Barcău - Borş
. În judeţul Cluj sunt vizate terenuri din Turda, Câmpia Turzii, Floreşti, Ciurila, Mihai Viteazu, Moldoveneşti, Sănduleşti, Săvădisla, Tureni şi Petreştii de Jos.

În Bihor, CNADNR intenţionează să exproprieze terenuri din localităţile Spinuş, Ciuhoiu, Sălard, Tămăşeu, Abram, Suplacu de Barcău, Chişlaz, Sârbi şi Biharia.

În judeţul Sălaj, sunt vizate localităţile Ip şi Marca.

Pe data de 18 aprilie, la sediile Consiliilor Locale ale acestor unităţi administrative vor fi afişate datele de identificare a suprafeţelor de teren care urmează să fie expropriate precum şi planurile cu amplasamentul lucrărilor de utilitate publică. Proprietarii trebuie să depună, din acel moment, cererile pentru plata despăgubirilor.

Probleme pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş

Purtătorul de cuvât al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a arătat că problemele cele mai mari în ceea ce priveşte terenul expropriat sunt la tronsonul 3 C, Suplacu de Barcău-Borş. "Nu avem probleme pe sectorul Câmpia-Turzii - Gilău pentru că aici au fost făcute, în mare, toate exproprierile necesare. O situaţia mai dificlă există pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş. Cu toate acestea, în mod normal, când se realizează o autostradă trebuie de la început să fie pus tot terenul la dispoziţia constructorului. Astfel, el îşi va face planurile cele mai eficiente. Noi am început de  patru ani lucrul şi încă nu a fost achiziţionat tot terenul. Vă daţi seama în ce situaţie suntem puşi", a precizat Sgârcitu.

În ceea ce priveşte sumele care vor fi acordate drept despăgubire, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Gelu Cecan, a arătat că acestea vor fi stabilite în funcţie de zonele în care se află terenul care va fi expropriat. "Oamenii vor veni la noi pentru despăgubiri. Preţul diferă în funcţie de zonă. Pot să vă spun că în zona Săvădisla s-au acordat despăgubiri începând de la 4 euro până la 7 euro. Eu cred totuşi că în anumite zone aceste preţuri ar trebui actualizate".

25 de kilometri de autostradă la sfârşitul anului?

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Oradea, că până la finele anului 2008 vor fi gata 25 de kilometri de autostrada în judetul Cluj.

"Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Transporturilor vor asigura pâna la jumătatea anului 200 de milioane de euro pentru lucrări, deci nu vor fi probleme din acest punct de vedere", a mai spus prim-ministrul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, nu a fost la fel de optimist: "Singurul lucru pe care pot să-l spun acum este că noi facem eforturi ca să finalizăm o suprafaţă cât mai mare de autostradă, însă nu putem garanta acest lucru pentru că este vorba despre un efort la care nu numai noi suntem parte. Şi CNADNR-ul trebuie să îşi facă treaba, să ne pună la dispoziţie terenurile, Guvernul trebuie să aloce banii", a arătat oficialul Bechtel.

El a mai precizat că până acum nu Guvenul nu a alocat sumele de bani promise, iar compania lucrează în continuare din fonduri proprii.

Filială a CNADNR la Săvădisla

Tăriceanu a mai susţinut că va ţine cont de sugestiile Bechtel şi va crea o sucursală locala a CNADNR care sa raspundă de sectorul Cluj-Oradea. "Este foarte greu sa coordonezi lucrarile de la 500 de kilometri distanţă, să fii beneficiar şi să supraveghezi modul în care ele se execută, să depăşeşti problemele, să faci interconexiunile cu toate instituţiile abilitate”, a precizat Tariceanu.

La rândul său, Sgârcitu a susţinut: "Cred că este bine ca CNADNR-ul să fie reprezentat în zona unde se lucrează la autostzradă pentru a fi aproape de problemele cu care ne confruntăm. Dacă ne gândim la autostrada Transilvania, după părerea mea cel mai bun loc pentru o sucursală în Ardeal a CNADNR ar fi undeva în apropierea Clujului sau undeva lângă sediul nostru de la la Săvădisla", a declarat purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri