Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Ni se promit autostrazi, dar nu sunt bani de deszapezire


În timp ce promisiunile în materie de autostrăzi ale ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, însumează peste 1,5 miliarde de euro în următorii doi ani, lipsesc banii pentru deszăpezirea de la iarnă
 Planurile Ministerului Transpor­turilor sunt ambiţioase, promisiunile făcute până acum vizând construcţia a 208,3 km de autostradă în următorii doi ani, pentru care ar fi necesară o sumă de 1,54 milioane de euro
. În plus, în 2014 ar urma să se poată circula pe tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov (55 km), construit în regim de concesiune.

Ieri, Radu Berceanu a anunţat că a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare nerambursabilă de 125 milioane de euro pentru construcţia tronsonului Cernavodă – Constanţa (52,1 km) şi a centurii ocolitoare a Constanţei (22,2 km), ambele urmând să fie finalizate în 2011, de 1 Mai.

Tot în 2011 ar urma să se poată circula şi pe cei 32 km dintre Arad şi Timişoara, investiţia fiind de 163 milioane de euro. Pentru mai devreme, adică la finele anului viitor, este programat a fi dat în folosinţă sectorul de la centura Bucureştilor până la Ploieşti (60 km), valoarea proiectului fiind de 354 milioane de euro. Totodată, atât Berceanu cât şi premierul Emil Boc au promis că la finele anului în curs se va putea circula pe primii 42 km ai Autostrăzii Transilvania, pentru care compania Bechtel va fi încasat peste 400 milioane de euro.

Dincolo de aceste proiecte grandioase, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu mai are bani în cont. După cum a spus ieri Berceanu, compania se va împrumuta de la băncile comerciale de 180 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de iarnă, adică pentru deszăpezire. “Anul acesta am avut alocaţi pentru întreţinerea drumurilor 400 milioane de lei, din care a trebuit să plătim restanţe de 250 milioane”, a explicat Berceanu.
Data: 22.07.2009 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 77 ori.
Cuvinte cheie: bani pentru dezapezire,autostrazi romania

 1-20din 249 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
Lutic
Au fost reluate lucrarile: http://andreichiliman.blogspot.com/2009/02/info-lucrari-de-largire-la-patru-benzi.html


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri