Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Muresul saboteaza autostrada?


autostrada Arad Timisoara Creșterea apelor Mureşului la începutul acestui an a reprezentat încă o problemă pentru construcţia autostrăzii Arad -Timişoara. Chiar dacă apele nu au ajuns în zona șantierului la cota de atenție, de 425 de centimetri, în primele săptămâni ale acestui an, cotele apelor au crescut la circa 320 de centimetri, față de valoarea medie pentru această zonă, de 82 cm! ”E adevărat că vreme de circa patru săptămâni cotele apelor Mureșului au fost peste nivelul mediu, între 28 decembrie și 24 ianuarie
. Evident ca a crescut in aceasta perioada și nivelul panzei freatice. Nu știu in ce masura a afectat activitatea santierului, sau sapaturile, dar au fost ridicate nivelurile apei in zona in care se deruleaza lucrari”, a sustinut de curand Emil Surdu, director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad, Direcția Apele Romane Mureș.
Piloni si podete in lucru?

Lucrarile pe santierul autostrazii au inregistrat intarzieri initial din cauza ploilor, care au ridicat nivelul panzei freatice si au facut aproape imposibile sapaturile. Au urmat apoi ninsorile si inghetul, care au pus, din nou, piedica lucrarilor. Muncitorii sunt insa si acum pe santier.

Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, sustine, insa, ca intarzierile sunt normale pentru aceasta perioada a anului, si ca pe santierul autostrazii Arad-Timisoara sunt deschise noua puncte de lucru, la doua dintre acestea turnandu-se piloni. In plus, in paralel se lucreaza la sase poduri si la cateva podete. Oficialii sustin ca in prezent se lucreaza pe 26 de kilometri din cei 32 cat are in total acest tronson.
In asteptarea exproprierilor

Nu s-a intervenit niciodata pana acum pe toti cei 32 de kilometri ai autostrazii pentru ca parte din terenurile de pe traseu nu au fost inca expropriate. Pe aceast tronson, se asteapta inca aborbarea unor hotarari de Guvern privind exproprierea terenurilor aflate in proprietate privata, activitatea intarziata si ea, nu de frig sau ploi, ci de schimbarea guvernelor.
Data: 12.02.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 723 ori.

Cuvinte cheie: coridorul IV,Autostrada Arad Timisoara

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 194 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri