Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Ministrul Transporturilor, blocat pe Autostrada Soarelui


autostrada soareluiDin această cauză, el a decretat că e prioritară continuarea construcţiei autostrăzii

Orban, ministrul care şi-a simţit incompetenţa pe pielea lui

Ministrul Ludovic Orban şi-a petrecut după-amiaza de ieri pe Autostrada Soarelui, prins în traficul sufocant spre mare
. Orban a ajuns cu aproape două ore întârziere la Năvodari, unde trebuia să susţină o conferinţă de presă despre autostrăzi. „Tot ce am câştigat ca timp pe autostradă am pierdut la Cernavodă. Iar pe tronsonul Cernavodă – Constanţa am făcut mai mult decât pe autostradă. De aceea este prioritară continuarea autostrăzii Bucureşti – Constanţa, dar şi construcţia şoselei de centură a Constanţei”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul a estimat că în două-trei săptămâni, după analizarea ofertelor depuse, vor fi cunoscute firmele calificate în finală pentru realizarea ultimului tronson al Autostrăzii Soarelui. Ofertele pentru şoseaua de centură a Constanţei vor fi deschise pe 7 mai, iar după o lună şi jumătate cât durează „procedura” va fi desemnat câştigătorul licitaţiei. „Şi mai am două veşti bune pentru constănţeni: una este că primii bani europeni nerambursabili prin Programul Operaţional Sectorial de transport, 4,7 miliarde euro, vor veni la Constanţa pentru proiectele portuare – digul, pasajul rutier şi traficul feroviar. Suntem în faza finală de aprobare, avem probleme cu acordul de la Ministerul Mediului (aşa suntem noi, ne dăm cu stângul în dreptul) şi am solicitat procedura simplificată, ca în iulie-august să putem selecta ofertele.

Cealaltă veste bună este că Mediul şi-a dat acordul pentru a ceda canalul de irigaţii Dunăre – Bucureşti Ministerului Transporturilor. Prin hotărâre de guvern care va fi promovată la începutul lunii iunie, canalul va deveni navigabil conform planului iniţial, ceea ce va lega Bucureştiul de Coridorul 7 pan-european dintre Marea Neagră şi Marea Nordului”, a mai anunţat Orban. El s-a gândit şi la succesorul care îi va continua proiectele: secretarul de stat Septimiu Buzaşu. „E un om venit din administraţia locală, ca şi mine”, a explicat Ludovic Orban, care se vede deja primar general al Capitalei.

 1-20din 55 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la dispoziŃie 45 de zile să depună ofertele detaliate. Contractul de constructie al autostrăzii Centura Constanta va fi semnat în cursul lunii noiembrie 2007. Noua variantă de ocolire a orasului Constanta, cu profil de autostradă, este finantată de Banca Europeană de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul României. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii în lungime de 22,2 km, împreună cu întreaga infrastructură asociată, vor fi de circa 145 milioane de Euro. Autostrada va fi proiectată pentru o viteză de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2x7,5 m, zona mediană de 4 m si banda de urgentă de 2x3 m. Traseul autostrăzii începe în apropierea podului Ovidi


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri