Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Masinile non-euro, retrase in 2011?


Taxa auto de poluare a intrat în dezbatere publică.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a atenţionat, ieri, proprietarii de maşini non-euro că este foarte posibil să fie obligaţi să renunţe la autoturisme de la 1 ianuarie 2011, dacă Uniunea Europeană va aproba directiva privind scoaterea din circulaţie a acestui tip de autovehicule. Cu ocazia dezbaterii proiectului ordonanţei de urgenţă privind taxa de poluare auto, premierul a precizat: „Avem o problemă care nu este de neglijat: proiectul actual nu are o reglementare pentru parcul existent, ci doar pentru maşinile nou intrate în ţară"
.


Principiul esenţial care­ guvernează taxa auto este: „Poluatorul plăteşte", a spus ieri premierul României. Banii obţinuţi din taxă vor fi alocaţi pentru proiecte de mediu, precum extinderea şi amenajarea de spaţii verzi, crearea de piste pentru biciclişti între oraşele din România sau producerea de energie „verde". Oficialii spun că taxa îi dezavantajează pe cei care cumpără automobile poluante.


Maşinile poluante, scoase din circulaţie


Pornind de la o întrebare a unuia dintre participanţii la dezbatere, premierul a spus: „Este foarte probabil ca la nivelul Uniunii Europene - şi este o atenţionare pe care o fac tuturor deţinătorilor de maşini poluante non-euro - de la 1 ianuarie 2011 să fie adoptată o directivă pentru scoaterea acestor maşini din circulaţie".


Alături de Tăriceanu, la dezbateri au participat şi ministrul mediului Attila Korodi şi ministrul finanţelor Varujan Vosganian. Vocile celor trei demnitari au reiterat, la unison, faptul că principalele considerente pe care se bazează această taxă sunt cel al poluării provenite din trafic şi cel al necesităţii unor măsuri susţinute de protecţie a mediului.


Maşini mai puţin poluante


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ini­ţierea taxei auto de poluare a avut ca punct de pornire principiul european potrivit căruia „poluatorul plăteşte". „Din respect pentru cei din jurul nostru avem, aş spune, obligaţia să înţelegem acest principiu fundamental. Pentru că vrem să reducem efectele pe care poluarea le are asupra sănătăţii în condiţiile în care bolile provocate de emisiile de noxe sunt tot mai frecvente, trebuie să aplicăm nişte măsuri", a spus Tăriceanu. În opinia acestuia, un prim efect al taxei de poluare auto va fi încurajarea cumpărării de maşini mai puţin poluante.


Piste pentru biciclişti

Şeful executivului precizat că banii proveniţi din taxa auto vor intra în bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi vor fi investiţi transparent în proiecte de mediu. De pildă, un proiect major derulat din banii proveniţi din taxă vizează crearea de piste de biciclete în oraşele din România, ceea ce va duce, potrivit ministrului, la „decongestionarea traficului, mersul cu bicicleta fiind o alternativă sănătoasă la transportul clasic. La rândul său, ministrul Varujan Vosganian a ţinut să sublinieze faptul că această taxă de mediu nu a fost niciodată contestată de oficialii de la Bruxelles, numai modalitatea de calcul al acesteia făcând obiectul procedurii de infringement, iniţiată, anul trecut, de Comisia Euro­peană.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri