Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Mai e de expropriat


Exproprierile pentru realizarea proiectului autostrada Transilvania au ajuns la 83% din totalul terenurilor pentru tronsonul 2B (Cluj Vest-Câmpia Turzii) şi la 50% din terenuri pentru tronsonul 3C (Suplacu de Barcău-Borş). Conform declaraţiilor oficialilor Bechtel, pe sectoarele ce trebuie finalizate până în 2010 Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR)  continuă exproprierile.

“Pentru sectoarele pe care le vom finaliza în 2010 continuăm exproprierile pentru a rămâne în grafic”, a declarat, pentru Ziarul Financiar, ediţia de Transilvania, Bogdan Sgârcitu, director de comunicare al companiei americane Bechtel
. Conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Bechtel, pentru lucrările la tronsoanele 2B şi 3C, Guvernul României trebuie să plătească suma de 442 de milioane de euro, potrivit contractului de construire încheiat în februarie 2006. “În ceea ce priveşte plata lucrărilor, CNADNR a efectuat plăţile restante pentru lucrările executate din decembrie 2007 şi până în luna martie a acestui an, cât şi cele legate de exproprierea terenurilor, ori cele pentru descărcarea arheologică. Pentru restul de plăţi restante, respectiv plata lucrărilor pentru lunile aprilie, mai şi iunie, conducerea CNADNR a anunţat că se vor mai aloca fonduri pentru proiectul autostrada Transilvania la următoarea rectificare bugetara”, a mai declarat Sgârcitu.

În ultimul timp, sindicaliştii de la Bechtel au susţinut că, pe şantierele de pe tronsoanele 2B şi 3C, compania americană a trecut la disponibilizări de personal. Reprezentanţii Bechtel au declarat că, în urma reorganizării proiectului, au fost concediate doar 29 de persoane. „În urma unei recente evaluări a terenurilor şi fondurilor disponibile, a devenit necesară reorganizarea acestui plan de lucrări iniţial, având drept rezultat reducerea personalului administrativ şi de birou cu 29 de persoane”, a arătat Bogdan Sgârcitu. În prezent, pe şantierul de la autostrada Transilvania, cel mai mare din ţară, lucrează 3.300 de muncitori români şi circa 300 de străini. Potrivit datelor prezentate de preşedintele sindicatului, circa 80% din angajaţii Bechtel au salarii de peste 1.000 de lei.

Conform declaraţiilor ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, care a vizitat şantierul Bechtel din judeţul Cluj, compania americană a primit fonduri suplimentare de peste 200 de milioane de euro în acest an, peste prevederile bugetare iniţiale. Oficialii CNADNR susţin că plăţile către Bechtel sunt efectuate la zi. "Am livrat până în prezent circa 220 de milioane de euro către Bechtel, în două tranşe, ultima fiind încasată în luna mai, însă compania a prezentat facturi în valoare de doar 110 milioane de euro. Acum aşteptăm rezultate, pentru că noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile financiare şi au rezerve suficiente ca să lucreze pe cele două tronsoane aflate în execuţie", a declarat Ştefan Szobotka, directorul de comunicare al CNADNR.
Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi au cerut companiei americane să finalizeze 25 de kilometri de autostradă, între localităţile Tureni şi Vălişoara, din judeţul Cluj. “Construcţia primului tronson de autostradă în acest an va fi posibil numai dacă toate instituţiile implicate vor coopera şi ne vor sprijini eforturile pentru a împlini acest obiectiv”, a declarat Bogdan Sgârcitu.
Data: 18.07.2008 , Sursa: Clujeanul
Acest articol a fost vizualizat de : 162 ori.
Cuvinte cheie: exproprieri, autostrada Transilvania

 1-20din 306 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri