Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Lucrarile la autostrada Transilvania ar putea fi suspendate


Lucrarile la cei 42 de kilometri din autostrada Transilvania, promisi de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, pana la alegerile prezidentiale, ar putea fi suspendate. Doi cetateni ar putea obtine o ordonanta presedentiala de suspendare a lucrarilor la autostrada Transilvania, in zona localitatii Gilau, din cauza ca Directia de Drumuri si Poduri Cluj a cerut companiei Bechtel sa efectueze lucrari de relocare a utilitatilor pe unele terenuri care nu au fost expropriate. Conducerea Directiei de Drumuri si Poduri Cluj spune ca autoritatile locale au intocmit tabele cu terenurile pe unde va trece autostrada Transilvania.

Compania Bechtel ar putea suspenda lucrarile la autostrada Transilvania, in zona localitatii Gilau, din cauza procedurilor de expropriere
. Directia de Drumuri si Poduri Cluj a cerut companiei Bechtel sa execute lucrari de relocare a conductelor de apa si gaze pe doua terenuri, din zona localitatii Gilau. Doua persoane au reclamat, la conducerea DRDP Cluj, faptul ca nu au primit banii pentru terenurile expropriate in zona Gilau. „Lucrarile la nodul rutier Gilau, al autostrazii Transilvania, ar putea fi suspendate. DRDP Cluj a cerut companiei Bechtel sa inceapa lucrari de relocare a unor conducte de apa si gaze pe terenuri pentru care doi cetateni cer drepturi banesti. Ordonanta presedintiala va suspenda lucrarile la autostrada”, ne-au declarat surse apropiate proiectului autostrazii Transilvania.
Directorul DRDP Cluj, Ion Pantelimon, ne-a explicat ca cele doua persoane fizice care reclama faptul ca autostrada Transilvania trece pe terenul lor trebuie sa intocmeasca o expertiza topografica. „Acum doua saptamani au venit doi cetateni sa reclame faptul ca autostrada Transilvania trece pe terenul lor. In documentatiile intocmite de primarii, cei doi cetateni nu figureaza pe listele de expropriere. Primaria din Gilau le-a mutat terenurile in alta parte. Autoritatile locale raspund de tabelele de expropriere. Conform documentelor de cadastru, cei doi cetateni nu au pamant sub autostrada. Noi am expropriat terenurile de la alte persoane care au fost puse in proprietate de autoritatile locale. In prezent, ramane in vigoare tabelul intocmit de autoritatile locale”, ne-a declarat directorul DRDP Cluj. El recunoaste ca exista probleme cu relocarea utilitatilor de pe cei 42 de kilometri din autostrada Transilvania. „La nodul de la Gilau sunt probleme cu mutarea conductei magistrale de apa, care alimenteaza municipiul Cluj. Avem probleme si cu relocarea conductelor de gaze si canal. Pana la sfarsitul lunii iulie speram sa finalizam lucrarile de relocare a utilitatilor”, ne-a mai declarat Ion Pantelimon.

„Exproprierea terenurilor nu e in responsabilitatea noastra”
Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, spune ca terenurile ar fi trebuit expropriate de la inceputul lucrarilor. „Constructorul ocoleste zonele unde sunt probleme cu expropierile. Lucram in zona Gilau cu acceptul celor de la DRDP Cluj”, ne-a explicat Bogdan Sgarcitu.
Pentru a finaliza cei 42 de kilometri din autostrada Transilvania, Compania de Autostrazi  ar fi trebuit sa relocheze 38 de utilitati pâna la 30 aprilie. Potrivit datelor transmise de Bechtel, la inceputul lunii iunie nu au inceput lucrarile de relocare pentru noua utilitati, magistrale de apa, electricitate si gaze naturale care traverseaza aliniamentul autostrazii Transilvania. „Patru utilitati nu sunt finalizate, iar pentru sase dintre ele s-au demarat lucrarile de relocare. Zonele cele mai afectate de utilitati sunt cele din preajma nodurilor rutiere de la Turda si Gilau, 17 retele de utilitati fiind in apropierea nodului rutier Turda si 12 langa nodul rutier Gilau”, conform datelor transmise de antreprenor. Lucrarile de relocare a utilitatilor nu au inceput la kilometrii 10, 11 si 50 ai autostrazii. „La kilometrul 10, reteaua de electricitate nu a fost relocata. Data estimata pentru finalizarea lucrarilor de relocare este 31 august. Tot la kilometrul 10 nu sunt relocate conductele de irigatii aflate in proprietatea Administratiei Nationale a Îmbunatatirilor Funciare. Nici la kilometrul 50 nu sunt relocate retelele de telecomunicatii si conductele de gaze. Nu exista data de finalizare estimata pentru relocarea conductei de gaz dintre kilometrii 11 si 12 ai autostrazii Transilvania”, se mai arata in datele tehnice prezentate de constructor.
Data: 16.06.2009 , Sursa: Gardianul
Acest articol a fost vizualizat de : 300 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Transilvania,Cluj,Gilau,Exproprieri

 1-20din 400 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri