Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Lucrari in viteza la Autostrada Transilvania


autostrada transilvaniaMuncitorii Bechtel vor lucra timp de 10 ore în fiecare zi, urmând să fie plătiţi pentru orele suplimentare.
Bogdan Sgârcitu, directorul de comunicare al Bechtel, a declarat că începând de astăzi muncitorii de pe şantierul Autostrăzii Transilvania vor lucra timp de 10 ore pe zi, în loc de opt
. “Am recurs la acest program, pentru că s-a mărit ziua. Toate orele suplimentare vor fi plătite, conform legislaţiei în vigoare”, a explicat Sgârcitu. Reprezentanţii Cartel Alfa sunt nedumeriţi de această decizie şi susţin că nu există nici un motiv real pentru urgentarea lucrărilor.

Sgârcitu a precizat că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi că există posibilitatea ca banii pe care Ministerul Transporturilor îi datorează companiei să fie viraţi la sfârşitul lunii.

 “Sumele restante sunt de 52 de milioane de euro. Noi am efectuat toate plăţile. Ideal ar fi ca CNADNR să trimită toată suma contractată, adică 442 de milioane de euro”, a spus Sgârcitu. Potrivit acestuia, se vor onora toate plăţile, indiferent dacă vor veni sau nu banii. “Suntem o companie mare”, a mai spus Bogdan Sgârcitu. Cu toate acestea, directorul de comunicare Bechtel a recunoscut că nu există nici o certitudine cu privire la primirea banilor.

 “Când vom avea banii în cont, vom avea şi certitudine. însă nu vom sista lucrările, ci vom merge în continuare după plan”, a spus Sgârcitu.

 

Avansul a fost cheltuit

 

Suma programată pentru anul acesta pentru Autostrada Transilvania a fost de aproximativ 500 de milioane de euro, iar compania Bechtel a declarat că avansul primit a fost deja cheltuit. Mihai Grecu, directorul CNADNR, a avansat ideea că Ministerul Finanţelor nu mai poate acorda un alt avans decât la rectificarea bugetară. “O soluţie ar fi relocarea de bani de la alte proiecte care vor începe, iar a doua soluţie ar fi să primim bani de la rectificarea bugetară”, a spus Grecu.

CNADNR nu a mai plătit facturi către constructor din decembrie, însă acesta consideră că Bechtel va continua lucrările. “Sper să se găsească o soluţie pentru a nu stopa lucrările, însă constructorul cred că va avea înţelegere şi nu le va opri”, a arătat Grecu.

 

Nedumeriri la Cartel Alfa

 

Sindicaliştii Cartel Alfa sunt hotărâţi să protesteze în cazul în care lucrările de la Autostrada Transilvania vor fi oprite. Aceştia se arată îngrijoraţi de soarta muncitorilor, mai ales că aceştia vor lucra în fiecare zi mai mult decât până acum. Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat că nu înţelege de ce Bechtel urgentează lucrările. “Ştiu că muncitorii vor lucra câte 12 ore, în loc de opt.

 Până nu mă întâlnesc cu ei, nu pot spune de ce grăbesc lucrările. Poate că ştiu că vin banii”, a spus Pop. Acesta a menţionat că, în cazul în care vor fi stopate lucrările, sindicaliştii vor recurge la acţiuni de protest. “Vorbim despre 3.500 de oameni care ar rămâne fără locuri de muncă.

Nu vreau să fim nevoiţi să blocăm drumurile la Floreşti şi Gilău, dacă acest lucru se va întâmpla. Vom organiza aceste acţiuni în aşa fel încât nimeni să nu poată interveni. Nici Poliţia. Nu vom anunţa nici data, şi nici locul”, a spus Grigore Pop, liderul Cartel Alfa Cluj.

 

Don: “Nu e o problemă”

 

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don, a declarat că, în eventualitatea în care cei 3.000 de angajaţi de la Bechtel vor fi disponibilizaţi, acest fapt nu reprezintă o problemă în ceea ce priveşte locurile de muncă. “Aceştia vor fi asimilaţi de deficitul pe care îl avem în construcţii.

Acest lucru nu ar fi o problemă, în opinia mea”, a spus Don. Acesta a menţionat că muncitorii Bechtel vor fi angajaţi, în cazul în care lucrarea se sistează, la lucrările de construcţii din judeţ, la autostrada urbană Sebeş-Turda, ori la şoseaua de centură Vâlcele-Apahida.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri