Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Louis Berger va face studiul de fezabilitate la Autostrada Ploiesti − Focsani


Firma Louis Berger a cîştigat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Ploieşti − Buzău − Focşani, în valoare de 2,3 milioane euro, potrivit directorului de comunicare al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Ştefan Szobotka. La licitaţie au mai participat companiile Hyder Consulting şi Halcrow Group Limited, precum şi consorţiile Prointec/SPT Studi E/AIC Progeti şi Bonifica/Renard et Ingenieurs Conseils Salfo/Asociates Profesional Consulting Services Dromos

. Contractul vizează şi furnizarea de asistenţă tehnică la organizarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii, este finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi se va desfăşura pe o perioadă de un an.

Traseu. Autostrada va fi realizată prin concesiune, iar lucrările ar putea fi iniţiate în 2010. Şoseaua face parte din Coridorul Paneuropean IX, care are o lungime de 6.500 kilometri, din care 450 de kilometri în România. Autostrada Ploieşti − Buzău − Focşani va fi extinsă ulterior pînă la Bacău, Vaslui şi Albiţa, invitaţia pentru exprimarea interesului privind concesionarea autostrăzii urmînd să fie lansată de CNADNR în octombrie. Coridorul IX începe la Helsinki şi se termină la Salonic şi traversează nouă ţări. În România, coridorul intră la Albiţa şi iese la Vama Giurgiu. Traseul este format din viitoarea Autostradă Ploieşti − Buzău − Focşani − Bacău – Vaslui − Albiţa, sectorul Bucureşti-Ploieşti al autostrăzii care va lega Capitala de Braşov, format din tronsoanele Bucureşti − Moara Vlăsiei şi Moara Vlăsiei − Ploieşti, centura Capitalei, DN5 între Bucureşti, Adunaţii Copăceni şi Giurgiu, inclusiv centura Adunaţii Copăceni. Coridorul IX ar urma să fie realizat complet la sfîrşitul anului 2012, potrivit lui Szobotka.

 

Data: 28.08.2008 , Sursa: Jurnalul National
Acest articol a fost vizualizat de : 204 ori.
Cuvinte cheie: autostrada,Moldova,Coridorul IX,Ploiesti,Buzau,Focsani

 1-20din 200 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri