Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Liber la lucru pe autostrada


autostrada Timisoara Arad  În cele din urmă Guvernul a declanşat procedurile de expropriere pe viitoarea autostradă Arad-Timişoara.  Mai bine mai târziu decât niciodată. Se dă startul la exproprierile de terenuri şi clădiri situate pe traseul autostrăzii Arad-Timişoara, după ce procedurile au fost demarate de luni bune, dar desele schimbări de la conducerea Guvernului au pus mereu la sertar actele finale ale exproprierilor pe Arad-Timişoara
. Reprezentantii Ministerului Transporturilor au pus intarzierile de la lucrarile autostrazii care va lega Aradul de Timisoara pe seama absentei exproprierilor, hotarare care trebuia luata de mult si care a fost amanata luna de luna.

Aviz pentru terenuri

Ieri, in cadrul sedintei de Guvern, a fost aprobat proiectul "privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate publica privata ramase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica, <<Autostrada Arad-Timisoara>> km 12+000 – km 44+000 pe teritoriul municipiului Arad, al localitatii Sagu –judetul Arad si al localitatilor Ortisoara, Pischia, Giarmata – judetul Timis".

Mai mult, Eusebiu Pistru, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, crede ca reluarea lucrarilor la viitoarea autostrada Arad-Timisoara, intrerupte de venirea iernii si de lipsa exproprierilor, vor fi reluate din 15 maximum 20 martie. Pe teren nu se putea lucra, potrivit oficialului, deoarece pamantul era prea moale. Se lucreaza acum doar la poduri si piloni.

Lucrarile pe santierul autostrazii Arad-Timisoara au fost intarziate initial de ploi, care au ridicat nivelul panzei freatice si au facut aproape imposibile sapaturile. Au urmat apoi ninsorile si inghetul, care au pus, din nou, piedica lucrarilor iar mai apoi absenta hotararii de Guvern.

Noua puncte de lucru

Pe santierul autostrazii Arad-Timisoara erau deschise noua puncte de lucru si se lucra pe 26 de kilometri (se trasa traseul autostrazii) din cei 32 cat are in total acest tronson, cu toate ca terenul nu fusese efectiv expropriat de la oameni.
Data: 12.03.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 512 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Arad,Timisoara

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 192 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri