Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Incompetenta, motivul pentru care nu s-au facut autostrazi cu bani europeni


Ministrul liberal Orban îi face „incompetenţi“ pe „mateloţii“ Berceanu şi Dobre care au fost înaintea lui

Preşedintele României, Traian Băsescu, a atacat marţi Ministerul Transporturilor pentru că oficialii de la Bucureşti nu au fost în stare să atragă nici măcar un euro din banii UE destinaţi infrastructurii rutiere, motivul fiind incompetenţa. „Rămâne o mare problemă: că am intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 şi nu am reuşit să tragem nici un euro destinat construcţiei de autostrăzi
. Se termină anul 2008 fără să fi lansat niciun program de construcţie de auto­străzi, ceea ce ridică o mare problemă, care nu este a Bruxelles-ului, ci a noastră. Sigur, este un aspect care ţine pur şi simplu de România, de incompetenţă altfel spus“, a declarat el.

Vizat direct de afirmaţia preşedintelui, ministrul Transpor­turilor a replicat la scurt timp că Băsescu ar trebui să se uite în propria ogradă: „Domnul Băsescu ar trebui să se uite în ograda sa pentru că mateloţii lui sunt incompetenţi. Înaintea mea, în minister s-au perindat domni precum Dobre şi Berceanu (membri PD - n.r). Este prost informat. Probabil nu mai are surse bune din Ministerul Transporturilor. Dacă se ia după Dobre şi Udrea, e normal să nu ştie ce se întâmplă la minister. Este adevărat că nu s-au atras încă fonduri de la UE, dar asta pentru că nu erau gata studiile de fezabilitate când am venit eu. Studiile au fost făcute în mandatul meu“, a afirmat Orban.

În 2007 şi 2008, România putea atrage 700 de milioane de euro de la UE pentru infrastructură

Ministrul Transporturilor a mai adăugat că în momentul de faţă se află deja la UE cereri de finanţare a unor căi rutiere, printre care Timişoara-Lugoj şi centura la profil de autostradă a Constanţei. Prin Programul Operaţional Sectorial de Transporturi (POS-T) România poate beneficia de până la 5,7 miliarde de euro, dintre care un miliard fiind cofinanţarea asigurată de la bugetul de stat. Conform graficului de finanţare din POS-T România putea să atragă, în 2007 şi 2008, o sumă totală de circa 700 de milioane de euro, sumă din care să fie finanţate toate proiectele de infrastructură, fie rutieră, de cale ferată sau navală.

Contactat de Gândul, Radu Berceanu, fost ministru la Transporturi în perioada 2006-2007, susţine că nu avea cum să acceseze bani în cele trei luni de mandat (după care a fost înlocuit de actualul ministru de la Transporturi). “Domnul Orban măcar atâta lucru ar trebui să ştie: că România a intrat în UE la 1 ianuarie 2007. În cele trei luni de mandat, Cristos să fii fost, nimeni nu ar fi putut lua bani de la UE”, ne-a declarat el. Berceanu a subliniat de asemenea că vina principală al lui Orban este că nu s-a “bătut” cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru mai mulţi bani la minister. “Dacă nu a primit suficienţi bani pentru infrastructură, ar fi trebuit să zică ceva, să pună presiune nu să tacă mâlc. Vina lui Orban este că nu l-a convins pe prietenul şi pe colegul său de partid, actualul premier, să îi dea bani pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.
Data: 03.09.2008 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 133 ori.
Cuvinte cheie: autostrazi Romania

 1-20din 200 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri