Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


In 30 de zile vom avea statii de benzina mobile pe autostrada Soarelui


benzinarii pe autostrada A1 Soarelui Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a transmis companiilor petroliere OMV, Rompetrol şi Petrom contractele privind construcţia de benzinării pe traseul autostrăzii Soarelui, Bucureşti-Cernavodă, în maximum 30 de zile urmând să fie amplasate staţii mobile
.

Directorul de comunicare al CNADNR, Ştefan Szobotka, a declarat, marţi, că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, împreună cu Compania de Drumuri au transmis companiilor petroliere contractul semnat, urmând ca în zilele următoare să primească documentele parafate de către OMV şi Petrom, actul fiind deja semnat de către Rompetrol.

"În maximum o lună putem să ne aşteptăm să apară staţiile mobile", a spus Szobotka.

Licitaţia a fost organizată pentru cinci loturi, fiecare lot cu două benzinării.

Procedura de atribuire pentru primul lot câştigat de OMV a fost suspendată, a adăugat Szobotka, fără să menţioneze motivul. Acesta este reprezentat de depunerea unei contestaţii de către unul dintre ofertanţi, respectiv compania Agip, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse apropiate situaţiei. Pentru lotul respectiv au depus oferte OMV, Rompetrol şi Agip, iar contractul a fost atribuit OMV.

Conform contractului de concesiune, încheiat pe o perioadă de maximum 29 de ani, în termen de şase luni de la semnarea contractelor investitorii vor fi obligaţi să finalizeze construcţia staţiilor de distribuţie a carburanţilor.

OMV va construi două benzinării, în zona kilometrului 66, iar Rompetrol patru staţii, la kilometrii 88 şi 139, iar Petrom va opera două benzinării, la kilometrul 111.

La rândul său, directorul general al Rompetrol Downstream, Dan Roşu, a menţionat că Rompetrol va instala cele patru staţii mobile în termenul prevăzut, după ce va obţine toate avizele şi autorizaţiile necesare.

"Noi putem să instalăm staţiile mobile şi în 48 de ore, dar există unele formalităţi legale şi paşi de urmat, adică autorizaţii de la consiliile locale şi avize privind mediul, dar sperăm să le obţinem în termen util", a menţionat Roşu.

Potrivit acestuia, staţiile mobile pot avea aproximativ 20.000 litri de carburanţi şi sunt amplasate pe platformă de beton.
Data: 27.08.2008 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 95 ori.
Cuvinte cheie: benzinarii, autostrada soarelui,A1

 1-20din 65 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la dispoziŃie 45 de zile să depună ofertele detaliate. Contractul de constructie al autostrăzii Centura Constanta va fi semnat în cursul lunii noiembrie 2007. Noua variantă de ocolire a orasului Constanta, cu profil de autostradă, este finantată de Banca Europeană de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul României. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii în lungime de 22,2 km, împreună cu întreaga infrastructură asociată, vor fi de circa 145 milioane de Euro. Autostrada va fi proiectată pentru o viteză de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2x7,5 m, zona mediană de 4 m si banda de urgentă de 2x3 m. Traseul autostrăzii începe în apropierea podului Ovidi


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri