Prima pagina    Forum twitter rss

Guvernul vrea finantarea autostrăzilor cu cel puţin 1 la suta din PIB


Guvernul va propune un pact naţional pentru construcţia de autostrăzi, finanţat cu cel puţin 1% din PIB, care să includă proiectele realizabile până în 2020 şi pentru care să fie asumat un angajament de coerenţă şi continuitate în finanţare la nivelul necesar, conform programului de guvernare.

Documentul aparţinând viitorului Cabinet, obţinut de Mediafax, prevede totodată mărirea perioadei de garanţie a lucrărilor realizate pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport, refacerea infrastructurii feroviare simultan şi în concordanţă cu cea rutieră, astfel încât cel puţin traficul greu de mărfuri să redevină atractiv pe transportul feroviar, precum şi dezvoltarea infrastructurii porturilor maritime româneşti, astfel încât acestea să devină poarta maritimă din est a UE
.

Imbunatatirea conditiilor de trafic fluvial pe sectorul romanesc al Dunarii la nivel european, dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, inclusiv in zonele cu activitate turistica importanta, asigurarea unui nivel calitativ european pana in 2012 a 80% din reteaua de drumuri nationale, reducerea constanta a numarului de victime ale accidentelor de circulatie rutiera, cresterea vitezei pe calea ferata in medie cu 25% si reducerea timpului de circulatie cu 50% fata de cel actual la trenurile de calatori si marfa, precum si eliminarea stationarii trenurilor la frontiera sunt alte prioritati enuntate in programul de guvernare.

Executivul isi mai propune instituirea unui mod echitabil de colectare a taxelor pe infrastructura rutiera conform principiului "platesti cat si cum folosesti" si colectarea intr-un procent ridicat a acestor taxe, reorganizarea activitatii de constructie si intretinere a infrastructurii de transport rutier prin separarea in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale a activitatilor de autostrazi, de drumuri nationale si de centuri ocolitoare, imbunatatirea legislatiei privind modalitatile si conditiile de participare la licitatiile pentru lucrarile necesare imbunatatirii infrastructurii de transport, modificarea legislatiei privind relocarea utilitatilor pentru realizarea autostrazilor si a centurilor ocolitoare, prin implicarea proprietarilor acestor utilitati urmarindu-se respectarea unor termene si costuri de relocare minime, modificarea legislatiei privind obtinerea diverselor avize pentru lucrarile necesare imbunatatirii infrastructurii de transport, astfel incat sa se asigure termene minime de obtinere a acestora.

Reconstructia Garii de Nord Bucuresti prin transformarea zonelor adiacente in centru comercial, cu lucrari scoase la licitatie internationala, finantarea portiunii intre Targu Mures si Bors (254 de km) din Autostrada Transilvania (total 415 km), urmand ca pentru portiunea intre Targu Mures si Brasov (161 km) sa fie identificate alte solutii de finantare si realizare, finalizarea tronsonului de autostrada Bucuresti - Comarnic (110 km), urmand ca tronsonul Comarnic - Brasov (56 km) sa fie realizat prin concesiune cu finalizare in 2014, precum si construirea unui pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra in zona Agigea care sa faca legatura cu autostrada A2 si cu centura la nivel de autostrada a Municipiului Constanta sunt alte masuri anuntate in program.
Data: 21.12.2009 , Sursa: antena3.ro
Acest articol a fost vizualizat de : 201 ori.

Cuvinte cheie: finantare,autostrazi,Romania

rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 312 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri