Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Guvernul a moşit a treia variantă a taxei auto


taxa auto, taxa de mediuExecutivul a adoptat în şedinţa de ieri ordonanţa de urgenţă prin care este introdusă taxa de poluare auto pentru autovehicule. Potrivit noii grile, taxa va fi calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe
. Taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi. Ordonanţa va intra în vigoare la 1 iulie. Statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită potrivit reglementărilor din Codul Fiscal şi noua taxă de poluare auto.
Guvernul a aprobat ieri ordonanţa de urgenţă prin care este introdusă taxa de poluare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe.
Noua variantă a taxei, numită de această dată "de poluare", va înlocui de la 1 iulie taxa de primă înmatriculare aflată în prezent în vigoare. Taxa a fost redusă în funcţie de vechimea autoturismului şi de gradul de poluare auto, şi va fi calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe, potrivit ordonanţei de modificare a taxei. Astfel, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi, taxa rămânând totuşi mai mare pentru automobilele vechi de import.
Potrivit ordonanţei, statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită conform reglementărilor din Codul Fiscal şi noua taxă de poluare auto.
Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea, a reamintit că fondurile colectate din taxa de poluare pentru autovehicule vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor şi programelor pentru şapte domenii de protecţie a mediului, printre care înnoirea parcului auto, având în vedere că 54% din maşinile din România au un grad ridicat de poluare.
În ceea ce priveşte prima de casare, proprietarii de autoturisme mai vechi de 12 ani vor primi în schimbul maşinii vechi suma de 4.000 de lei, sub forma unui avans pentru cumpărarea unei maşini noi. Programul, care vizează înlocuirea maşinilor vechi, poluante, este cunoscut sub numele de "Programul Rabla".
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut Ministerului Mediului şi Administraţiei Fondului de Mediu să prezinte rapoarte periodice în care să se detalieze modul de utilizare a sumelor care vor fi obţinute din taxa de poluare auto.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri