Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Guvernul, taxat pe Autostrada Transilvania


Deciziile din Palatul Victoria referitoare la proiectul de infrastructurã au fost atacate dur de fostul negociator cu UE, Vasile Puscas.

 

Deputatul PSD de Cluj, Vasile Puscas, a acuzat Executivul, într-o declaratie politicã, de faptul cã, “prin tactica de neînteles a sugerãrii penuriei de fonduri”, a furnizat motive de controverse între Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale si compania constructoare, Bechtel
. El este contrazis de parlamentarii clujeni ai puterii.

“La începutul lunii martie a.c., s-a spus cã bugetul alocat Autostrãzii Transilvania, pentru 2008, fusese deja epuizat. Am adresat numeroase interpelãri pe parcursul ultimilor trei ani, în legãturã cu disponibilitatea Guvernului de a mai sustine constructia autostrãzii si cu felul în care se utilizeazã fondurile. De fiecare datã, Ministerul Transporturilor ne-a asigurat cã Autostrada Transilvania continuã sã fie un obiectiv prioritar si cã impasul financiar va fi rezolvat prin rectificãri bugetare.

 Ni s-a comunicat cã se urmãreste cu strictete graficul achitãrii lucrãrilor, pe mãsura executãrii lor. Dar, cum vorbele nu pot tine mereu locul faptelor, este clar cã guvernãrii actuale i-a lipsit de la început un proiect în ceea ce priveste infrastructura României. Problemele din nord-vestul României se regãsesc la altã scarã si în alte regiuni ale tãrii”, a declarat Puscas.

 

“Rãspundere materialã”

 

Deputatul social-democrat considerã cã guvernantii ar trebui trasi la rãspundere material pentru incompetentã în acest caz. “Din pãcate, Ministerul Economiei si Finantelor, atât de talentat în a inova taxe si impozite, n-a introdus o taxã pe proasta guvernare, iar detinãtorii temporari ai demnitãtilor publice nu plãtesc material tratamentele de incompetentã aplicate alegãtorilor.

Din punctul de vedere al relatiei stat-societate, avem de-a face cu un exemplu clasic de sfidare a interesului public. Cetãtenii din nord-vestul României, cei care contribuie substantial la bugetele publice, vãd cu stupoare cã singurul proiect care-i viza direct, în ultimele douã decenii, este victima relei-credinte si incompetentei autoritãtilor de azi”, apreciazã fostul negociator-sef al României cu UE.

 

Apreciat de Buda

 

De aceeasi pãrere este si liderul PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, care apreciazã cã orice stopare a lucrãrilor la Autostrada Transilvania reprezintã un afront adus locuitorilor acestei regiuni.

 “Am spus întotdeauna cã nu mã intereseazã nici cât costã si nici de unde face rost Guvernul de fonduri pentru lucrãri. Ceea ce pot sã afirm este cã orice stopare a lucrãrilor le consider drept un afront adus cetãtenilor din Transilvania, o sfidare a banilor cu care contribuie acestia la bugetul national”, a apreciat Buda.

 

Contrazis de PNL si UDMR

 

în schimb, parlamentarii puterii sustin cã nu este nici un fel de problemã în bunul mers al lucrãrilor la Autostrada Transilvania. Deputatul UDMR de Cluj, Mate Andras Levente, a precizat, la rândul sãu, cã bani pentru Autostrada Transilvania existã si c` proiectul va continua.

“într-adevãr, problemele la autostradã au existat pe vremea când la guvernare era Alianta Dreptate si Adevãr a PNL si PD, când s-a pus problema renegocierii contractului cu Bechtel. Dacã nu ar fi renegociat atunci si dacã nu existau declaratiile acelor ministri ai Transporturilor, nu s-ar fi ajuns la acea incertitudine a proiectului”, sustine Mate.

El este optimist în privinta respectãrii graficelor de executie. “Eu stiu cã deja s-a plãtit si avansul si sunt asigurate fondurile ca pânã la finele anului sã fie dat în folosintã tronsonul anuntat, Câmpia Turzii – Gilãu”, ne-a declarat deputatul UDMR.

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu sustine, la rândul sãu, cã Puscas este dezinformat. “Desigur, în opozitie poti sã spui orice, însã autostrada se construieste în continuare, iar lucrurile merg foarte bine.

 Nu existã nici un impediment ca tronsonul Câmpia Turzii – Gilãu sã nu fie finalizat la termen. M-am interesat personal la Ministerul Finantelor si stiu cã banii s-au alocat pentru lucrãri”, a declarat Uioreanu. Liberalul a apreciat cã declaratiile fostului negociator-sef al României cu UE nu au sustinere.

“Probabil asta se vorbeste pe la Comisia de Afaceri Europene, însã realitatea e alta. Sã nu uitãm cã pe vremea PSD, în afara unei cupe electorale de excavator, nu s-a fãcut nici un metru de autostradã”, a apreciat Uioreanu.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri