Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Finlandezilor de la Nokia li se ia autostrada de sub nas


autostrada NOKIA  Centura Vâlcele - Apahida ar urma să fie legată de Autostrada Transilvania printr-o şosea de opt kilometri ce va pune în umbră drumul expres Gilău - Jucu.

Pentru că “Autostrada Nokia”, care urma să lege parcul industrial de la Jucu de nodul de la Gilău al Autostrăzii Transilvania, este foarte costisitoare, reprezentanţii administraţiei locale vin cu o nouă propunere
. Vor să realizeze în zona localităţii Ciurila o bretea de legătură între Autostrada Transilvania şi centura ocolitoare Vâlcele - Apahida. Acest drum ar urma să aibă doar opt kilometri şi ar oferi posibilitatea de ocolire a oraşului şi prin Gilău, şi pe Calea Turzii.

 

Proiectul Autostrăzii Urbane Gilău - Jucu, numită şi “Autostrada Nokia”, derulat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a fost evaluat la peste 370 de milioane de euro, conform studiului de fezabilitate elaborat de societatea Iptana.

 

Deşi reprezentanţii administraţiei judeţene apreciau la începutul verii că lucrările la acest obiectiv ar urma să înceapă din toamnă, nu s-a întâmplat nimic până în prezent. Reprezentanţii CNANDR au transmis că se caută soluţii financiare, că se doreşte accesarea unor fonduri europene pentru susţinerea şi realizarea acestei autostrăzi, menite să descongestioneze traficul rutier pe varianta de sud a oraşului. în aceste condiţii, vieprimarul Sorin Apostu a anunţat că a găsit o soluţie mult mai ieftină, care – practic - va aduce aceleaşi beneficii.

 

“E vorba despre numai câţiva kilometri, aproximativ opt, şi este cu mult mai ieftin ceea ce vom propune noi. De la nord de localitatea Ciurila, printr-o bretea, se poate lega actuala centură ocolitoare Vâlcele – Apahida de Autostrada Transilvania, iar astfel se vor putea crea intrări în oraş atât prin Gilău, cât şi de pe Calea Turzii”, a explicat Apostu.

 

 El a mai adăugat că proiectul poate deveni cu atât mai viabil, cu cât lucrările la centura ocolitoare Vâlcele - Apahida sunt în plină desfăşurare, urmând ca, cel mai probabil de anul viitor, traseul să poată fi circulat. De asemenea şi tronsonul vizat pe Autostrada Transilvania se va finaliza până la anul, astfel încât să se poată crea breteaua de la Ciurila. “Noi vom realiza acest studiu şi apoi vom lansa mai departe propunerea către CNADNR”, a spus Apostu.

 

Viceprimarul a mai afirmat că se va iniţia o discuţie şi cu administraţia judeţeană în vederea realizării proiectului la nivel local. “Analizăm posibilitatea de a realiza acest obiectiv la nivel local. Un răspuns este «Asociaţia Zona Metropolitană», prin intermediul căreia vom putea depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene”, a spus Apostu. Breteaua de opt kilometri, care ar putea lega Autostrada Transilvania de centura Vâlcele – Apahida, poate fi construită după modelul celei din urmă, a mai spus reprezentantul Primăriei.

 

 “Conform structurii centurii Vâlcele - Apahida, şi această bretea de legătură ar putea avea câte o bandă pe sens, plus o bandă de siguranţă”, a explicat Apostu. Şi costurile acestei bretele ar urma exemplul centurii ocolitoare. Mai exact, dacă cei 37 de kilometri au fost evaluaţi la circa 80 de milioane de euro, cei opt kilometri ai bretelei ar ajunge la aproape 20 de milioane de euro. Apostu a susţinut că până la finele acestui an acest proiect va fi promovat la CNADNR.
Data: 06.11.2008 , Sursa: Ziua
Acest articol a fost vizualizat de : 572 ori.
Cuvinte cheie: Autostrada Nokia

 1-20din 350 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
Nebhotep
Mi se parte ca esti un pic prea entuziasmat de acest efect UE. Nu prea cred ca acesta este motivul. Mai ales ca inca nu exista proiecte importante de infrastructura care sa fie finantate din fonduri europene. Si sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. In acest an am vazut mari campanii de astfaltare in orasele din Vestul tarii. Orase ca Timisoara,Arad,Lugoj,Deva au fost reasfalate in acest an, chiar si strazi care un avusesera asfalt niciodata. Nimic nu s-a facut insa din fonduri de la UE. Tronsonul din DN7 despre care amintesti este realizat prin credit furnizor iar Timisoara - Lugoj are finantare de la Banca Japoniei.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri