Prima pagina    Forum

Fenechiu: Berceanu arunca banii publici pe bordura Autostrazi


 Deputatul liberal Relu Fenechiu il acuza pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, de initierea unei licitatii "absurde" pentru Autostrada Bucuresti-Ploiesti unde se cauta o a doua firma de constructii care sa distruga partea de autostrada deja terminata pentru a mai adauga o banda.

Licitatia a fost demarata in luna iunie a acestui an in vederea proiectarii si executarii lucrarilor de largire la trei benzi pe sens a Autostrazii Bucuresti - Ploiesti, intre km 19+500 si 45+000, deschisa oricarei firme sau asocieri de firme care indeplinesc conditiile de eligibilitate
.

Fenechiu ii cere explicatii ministrului Berceanu pentru organizarea unei a doua licitatii. "Avand in vedere ca aceasta autostrada este in prezent in executie, va rog sa imi explicati cum vedeti dumneavoastra ca este tehnic posibil ca o entitate sa construiasca corpul autostrazii cu doua benzi pe sens, iar o alta entitate sa construiasca, simultan, o a treia banda pe sens?", il intreaba Fenechiu pe Berceanu.

Scenariul facut de deputatul PNL este de-a dreptul dezastruos: acesta preconizeaza ca Radu Berceanu construieste Autostrada cu doua benzi, iar apoi angajeaza o alta firma sa distruga acostamentul si taluzele pentru a contrui a treia banda de trafic.

"Acest lucru reprezinta o ineptie tehnica cu iz de spaga. Poate asa ati invatat domnule Berceanu ca se fac lucrarile publice, mai intai construiesti, dupa distrugi si dupa aia repari, iar in felul acesta prietenii dumneavoastra vor putea sa isi ude ciocurile in bugetul de stat, dupa o reteta <lucrativa> verificata in timp", acuza Relu Fenechiu.

Deputatul liberal ii cere ministrului Transporturilor sa anuleze licitatia pentru a treia banda Bucuresti-Ploiesti deoarece aceasta reprezinta "o bataie de joc" pe banii bugetului de stat. "Fara indoiala, este practic imposibil atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al temporizarii, ca aceste doua lucruri sa fie separate, ele fiind necesar a fi realizate de acelasi contractor", declara Fenechiu.
Data: 20.08.2009 , Sursa: 9am
Acest articol a fost vizualizat de : 345 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti Ploiesti

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri