Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Fara licitatii pe autostrada


Grabă la atribuirea de contracte de asistenţă, timp berechet la licitaţia pentru constructor, pe Arad-Nădlac.
 
 

Grabă mare pe de o parte, timp berechet pe de alta. Ambele situaţii sunt la zi şi au legătură cu viitoarea autostradă Arad-Nădlac.

În primul caz, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat contractele, în regim de maximă urgenţă, cu mai mulţi consultanţi pentru pregătirea viitoarelor exproprieri pe raza localităţilor Pecica şi Nădlac
.

Institutia nu a recurs la organizarea unei licitatii, justificarea fiind chiar... graba. A ales, in schimb, varianta negocierii, fara anunt de participare, justificand ca este o „situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”.  

S-au semnat, potrivit documentelor publicate ieri, doua contracte de „prestari servicii de consultanta, asistenta juridica si reprezentare in vederea dobandirii prin expropriere a imobilelor necesare constructiei autostrazii Nadlac - Arad”. Firmele vor presta servicii juridice, de topografie, de cadastru si de consultanta in vederea evaluarii.
Din Timisoara si Budapesta

Pe teritoriul administrativ al orasului Pecica, contractul a fost atribuit unui consortiu de firme din Romania si Ungaria. Este vorba despre SC Ventra Project Management SRL Timisoara, Magyar Kozut Nonprofit ZRT Budapesta si Cabinet individual de avocatura Gant Dumitru, din Timisoara. Contractul a fost semnat la o valoare de 62.010 lei fara TVA, fiind negociat de la o suma initiala de 81.954 lei.

Pentru consultanta privind terenurile din zona Nadlac, statul va plati o suma mult mai mare. Contractul a fost negociat cu S.C. Prometer M&G S.R.L. si Cabinetul de avocatura Manuela Teodora Popa, ambele din Timisoara, la o suma de 282.315 lei, fara TVA, de la o o suma de peste 370.000 de lei.
Fara licitatie la constructor

Graba nu este insa cuvantul cheie in cazul aceleiasi autostrazi la licitatia pentru constructor. Conform unor declaratii din trecut ale ministrului Transporturilor, licitatia trebuia finalizata de mult iar numele constructorului cunoscut pana la finele lui 2009. De atunci, alte termene privitoare la startul licitatiei pentru acest tronson de autostrada au fost avansate, dar toate au fost depasite. De curand, secretarul de stat Eusebiu Pistru ne-a declarat ca in cel mai scurt timp va fi lansata licitatia pentru proiectantul si constructorul autostrazii Arad-Nadlac, ferindu-se de aceasta data sa mai avanseze vreo data fixa. Greu de crezut ca in conditiile date, contractul va fi semnat, asa cum s-a promis, la inceputul acestui an, in iulie.
Mai dureaza

Constructia autostrazii Arad-Nadlac prevede realizarea a 38,5 kilometri de autostrada. Dupa anuntarea licitatiei ar trebui sa urmeze un termen de trei luni in care se pot depune ofertele, licitatia propriu-zisa, analiza dosarelor, stabilirea castigatorului, termenul destinat posibilelor contestatii, semnarea contractului, realizarea exproprierilor, pregatirea santierului si, doar mai apoi, startul lucrarii propriu-zise.
Data: 16.03.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 344 ori.

Cuvinte cheie: coridorul IV,Autostrada Arad Nadlac

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 192 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri