Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Exproprieri peste o lună!


Se aşteaptă hotărârea privind exproprierile pentru autostradă; semnarea contractului a fost însă amânată.
Exproprieri peste o lună!

Arad - Sute de arădeni aşteaptă cu sufletul la gură să înceapă lucrările la autostrada Arad-Timişoara, pentru că atunci speră să primească bani pentru terenurile pe care va trece şoseaua.

Reprezentanţii proiectantului autostrăzii Arad-Timişoara ne-au declarat că cel mai devreme într-o lună (cel târziu în noiembrie) Guvernul va emită hotărârile de expropriere, moment de la care proprietarii suprafeţelor în cauză vor fi contactaţi pentru a li se comunica ce au de făcut
.

Lucrurile merg oricum cu viteza melcului în problema tronsonului care leagă Aradul de Timişoara. Nu mai departe de ieri, ministrul Ludovic Orban a anunţat că se va semna contractul cu executantul autostrăzii cel mai probabil la 1 octombrie, deşi în urmă cu nici două săptămâni acelaşi oficial dădea ca sigură data de 20 septembrie pentru semnarea actelor.

Şi acum ca şi atunci, ministrul nu a vrut să avanseze un termen pentru demararea efectivă a lucrărilor. Cum exproprierile vor dura luni bune, e clar că lucrarea va începe, cel mai devreme, în primăvară. În judeţul Timiş, pentru acest tronson, există 256 de dosare pentru expropriere, iar în Arad, 420.

În Arad vor fi expropriate 40 de hectare de teren intravilan în municipiu şi 100 hectare de teren agricol în municipiu şi judeţ.  Din calculele speculative făcute, pe baza sumei puse de o parte de Guvern pentru întreg tonsonul şi a suprafeţelor vizate, proprietarii ar putea primi pe un mp de teren în jur de 40 de euro.
Data: 24.09.2008 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 276 ori.
Cuvinte cheie: autostrada transilvania, bechtel

 1-20din 66 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la dispoziŃie 45 de zile să depună ofertele detaliate. Contractul de constructie al autostrăzii Centura Constanta va fi semnat în cursul lunii noiembrie 2007. Noua variantă de ocolire a orasului Constanta, cu profil de autostradă, este finantată de Banca Europeană de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul României. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii în lungime de 22,2 km, împreună cu întreaga infrastructură asociată, vor fi de circa 145 milioane de Euro. Autostrada va fi proiectată pentru o viteză de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2x7,5 m, zona mediană de 4 m si banda de urgentă de 2x3 m. Traseul autostrăzii începe în apropierea podului Ovidi


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri