După doi ani de lupte în instanţă, contractul pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila a fost, în sfârşit, atribuit


Marţi a avut loc o primă discuţie între părţile implicate,respectiv administraţia publică şi firma câştigătoare, urmând ca săptămâna viitoare să se realizeze graficul de lucrări.Primarul Aurel Simionescu a precizat că, la începutul săptămânii, a avut loc o primă discuţie între cei care sunt implicaţi în realizarea lucrărilor, firma Tancrad şi trei firme asociate, plus furnizorii de servicii din zonă.

Săptămâna viitoare, ar urma să aibă loc noi discuţii pentru a se stabili un grafic al lucrărilor şi o dată pentru începerea acestora

. „Marţi a avut loc o discuţie între firmele implicate în lucrări şi prestatorii de servicii din zonă: apă, energie electrică, cablu. Săptămâna viitoare ar trebui să vină toţi cu punctele de vedere, să vedem când începem, să stabilim graficul", a declarat Simionescu.

Pe Aceeaşi Temă Brăila: Utilajele de deszăpezire sunt gata de intervenţie Un fost garaj al Braicar a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Brăila şi va fi folosit pentru a găzdui un echipaj de pompieri Fotogalerie/Brăila:Accident provocat de un şofer beat şi fără permis taguri Brăila licitaţie bani fonduri UE Videanu contestaţii lupte Udrea

30 de milioane euro

Tot el a mai spus că, în funcţie de starea vremii, lucrările propriuzise ar putea începe în luna februarie. „Proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor implică refacerea căii de rulare a tramvaiului, conservarea şi cămăşuirea canalului colector Ghermani în vederea pregătirii acestuia ca şi canal de rezervă pentru canalul colector, refacerea reţelei de alimentare cu apă până la limita proprietăţii, refacerea trotuarelor, realizarea unor locuri de parcare şi recerea sistemului rutier", a declarat Iuliana Neagu, director Direcţia Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare, Relaţii Internaţionale.

Proiectul are o valoare de 30 milioane de euro şi o durată de realizare de 24 de luni. La începutul lunii decembrie salariaţii de la Braicar au demontat firele de troleibuz, pregătind terenul pentru lucrări. Actualii stâlpi de la Braicar pentru tramvaie şi troleibuze, precum şi cei de energie electrică vor fi mutaţi odată cu lărgirea căii de rulare.

Câştigătorii contractului pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor sunt firma Tancrad din Galaţi împreună cu trei firme asociate: Euro Construct, Max Boegl, Swietelski Baugesellschaft.

Referitor la firmele care participă la licitaţiile pentru proiecte de reabilitare lansate de Primăria Brăila, edilul şef a făcut din nou un apel către firmele brăilene care, de cele mai multe ori absentează de la astfel de evenimente, să se implice şi să găsească soluţii pentru a participa şi ele la licitaţii. "Firmele brăilene ar trebui să înceapă să se adune sau să se aşeze lângă firme puternice", a declarat Aurel Simionescu.


Data: 14.01.2011 , Sursa: Adevarul
Acest articol a fost vizualizat de : 45 ori.

Cuvinte cheie: drumuri Romania,finantare

tweet This! Distribuie   rss

Citeste si...


» Vizibilitatea pe autostrada A2 este redusă din cauza ceţii.

» Tronsoanele de autostrada Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva sunt o prioritate pentru 2011

» Planuri mari pentru autostradă

» După doi ani de lupte în instanţă, contractul pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila a fost, în sfârşit, atribuit

Cum au râs miniştrii de „bibilicile” lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină

» Arhitectul-şef al Capitalei se dezice de Pasajul Basarab

Miniştrii Transporturilor şi Culturii s-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii ...

» Pasaj decorat cu 1,5 milioane de lei

Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă

Cluj: O femeie a murit lovită de bucăţi dintr-un pasaj de cale ferată care fusese izbit de ...
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulaþia rutierã pe Autostrada Soarelui, opritã temporar
infrastructura.haos:

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi dupã-amiazã, din cauza unui incendiu la o miriºte din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulaþia fiind deviatã spre DN 3, pe ambele sensuri, informeazã Centrul Infotrafic din cadrul Poliþiei Române. Potrivit

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
infrastructura.haos:

radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:

Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Lutic:

in sfarsit se pare ca vor incepe lucrarile iar centura constanta cica va fi gata in data de 1 mai 2011

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
daniel28:

Nici macar nu s-a licitat. In derulare este doar invitatia la precalificare pt centura Constantei, la care documentatiile se depun pana pe 17.08.2007. Asa ca mai ai de asteptat.