Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Doar 25 de kilometri de autostradă în 2008


autostrada transilvaniaÎn acest an va fi gata o portiune de circa 25 de kilometri de autostradã pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilãu, a declarat ieri la Cluj Laszlo Borbely, ministru al Dezvoltãrii, Lucrãrilor si Publice si Locuintelor. Acesta a spus cã va face lobby pentru ca portiunea finalizatã în 2008 sã fie chiar mai mare
.
“Constructia Autostrãzii Transilvania este un obiectiv fatã de care mi-am manifestat sustinerea în repetate rânduri. Dacã m-ar spune cineva sã mã ocup personal de constructia ei, m-as ocupa, dar pânã atunci nu pot decât sã fac lobby pentru ea. Sper ca anul acesta sã fie finalizati 25 de kilometri, conform ultimelor estimãri, sau chiar mai multi”, a precizat Borbely.

Acesta a declarat în martie cã sperã ca în 2008 compania americanã Bechtel sã finalizeze 45 de kilometri de autostradã, însã prim-ministrul Cãlin Popescu Tãriceanu a avansat recent o cifrã cu 20 de kilometri mai micã. Premierul a adãugat cã Bechtel va primi integral pânã la jumãtatea anului 200 de milioane de euro, iar pânã la finele lui 2008 va beneficia în total de 400 de milioane de euro, sumã prevãzutã în contract.

Lucrãrile la Autostrada Transilvania, care se va întinde între Brasov si Oradea, pe o lungime de 415 kilometri, au demarat în 2004. Contractul a fost atribuit Bechtel în 2004, iar valoarea acestuia este, potrivit conducerii companiei, de 2,2 miliarde de euro. Termenul de finalizare a fost prelungit cu un an, pânã în 2013, dupã ce lucrãrile au fost întrerupte temporar în 2005. în prezent se lucreazã la tronsoanele Câmpia Turzii – Cluj Vest (Gilãu) si Suplacu de Barcãu – Bors.  

 

Proiect clujean de 16 milioane de euro

 

Borbely a semnat la Cluj primele douã contracte de infrastructurã din cadrul Programului Operational Regional (POR), implementat în România între 2007 si 2013.

 El a precizat cã sãptãmâna viitoare urmeazã sã fie semnat si contractul pentru un proiect depus de cãtre Consiliul Judetean Cluj. Potrivit Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Vest, acesta vizeazã modernizarea structurii de acces în zona turisticã Rãchitele – Prislop - Ic Ponor si are o valoare de 59,6 milioane de lei. Borbely spune cã la minister sunt depuse 130 de proiecte din cadrul POR, în valoare de 1,4 miliarde de euro.

 La Cluj se aflã în curs de pregãtire sau a fost demaratã deja constructia a 200 de locuinte administrate de cãtre minister, a precizat Borbely. “Beneficiem de o sustinere consistentã si din partea administratiei locale clujene”, a precizat ministrul.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri