Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Deranj mare pe Autostrada Soarelui


Telefoanele de urgenţă de pe Autostrada Soarelui şi panourile de avertizare abia inaugurate de ministrul Orban nu mai funcţionează. Poliţiştii apelează la posturile de radio pentru a-i avertiza pe şoferi despre eventualele pericole.

De ieri - prima zi a anului în care a fost luată cu asalt de turişti - şi până la sfârşitul lunii septembrie - când se închide sezonul estival, Autostrada Soarelui este cea mai periculoasă şosea din ţară
. Motivul: panourile de avertizare, şi aşa insuficiente, camerele video de supraveghere şi telefoanele de urgenţă nu funcţionează nici la patru ani după ce au fost montate.

Potrivit Poliţiei Autostrăzi, telefoanele de urgenţă nu funcţionează de circa două luni, fapt constatat şi de reporterii EVZ. În timp ce operatorii de la dispeceratul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) susţineau ieri că sistemul de siguranţă de pe A2 „a cedat momentan, din cauza unor căderi de tensiune între localităţile Fundulea şi Lehliu“, Florian Dascălu, directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare din CNADN, ne asigura că „toate cele 56 de telefoane de urgenţă de pe A2 sunt funcţionale, precum şi panoul de avertizare de la kilometrul 30, pe sensul Bucureşti - Constanţa“.

În opinia acestuia, hoţii de pe A2 şi compania Electrica sunt principalii vinovaţi pentru frecventele rateuri ale sistemului inaugurat de ministrul Ludovic Orban, pe 5 decembrie anul trecut, şi pentru care s-au cheltuit peste 800.000 de euro din bani publici.

Panourile de avertizare, cruciale pentru siguranţa şoferilor

În lipsa elementelor de siguranţă, doar Poliţia Rutieră încearcă să facă ceva pentru şoferi. „În acest moment, avem 12 echipaje pe A2, întrucât am suplimentat numărul acestora cu agenţi şi autospeciale de la Inspectoratele Judeţene Ialomiţa şi Călăraşi. Facem tot ce putem, deşi indiferent câţi poliţişti am folosi este foarte greu, ca în caz de accident în lanţ să le atragi atenţia, la timp, celorlalţi şoferi. Să nu uităm că pe autostradă se circulă cu 130 km/oră“, a precizat directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Rutiere (DPR), Gino Boşman.

Potrivit acestuia, în astfel de cazuri, singurul mod în care îi pot avertiza pe şoferi, în timp real, este prin intermediul posturilor de radio care au acoperire pe A2: Europa FM şi News FM. „Pe autostrăzile din Europa sunt plasate portale inteligente din 5 în 5 kilometri. Noi avem pe A2 doar câte două panouri de avertizare pe sens, care nu au niciun efect preventiv pentru o situaţ ie imediată, pentru că sunt amplasate la 60 de kilometri distanţă unul de celălalt.

În plus, aceste panouri nu au posibilitatea de a afişa pictograme care să le atragă atenţia şoferilor că urmează o zonă cu restricţie de viteză ori că trebuie să ocolească un anumit tronson de autostradă sau că, pur şi simplu, trebuie să oprească, pentru că la un kilometru distanţă s-a produs un accident. Acesta este limbajul corect în care trebuie să te adresezi şoferilor ce tranzitează o autostradă“, a adăugat Boşman.

Potrivit acestuia, în Europa, şoferii care merg pe autostrăzi sunt avertizaţi asupra pericolelor şi printr-o frecvenţă radio care, atunci când începe să emită, le întrerupe pe toate celelalte, inclusiv casetofonul de pe maşină. „Poate omul ascultă un CD. Ar fi ideal să-l poţi avertiza măcar printr-un astfel de sistem“, a conchis directorul adjunct al DPR.

BILANŢ

Accidente în lanţ

Ieri la prânz, „bilanţul“ accidentelor de pe Autostrada Soarelui se ridica deja la 20, cele mai multe având loc în zona Podului Cernavodă. „Din cele 20 de accidente produse până la ora 14.00, trei au fost tamponări în lanţ, în fiecare dintre ele fiind implicate între şase şi zece maşini. Principalele cauze: nepăstrarea distanţei regulamentare şi curiozitatea şoferilor. Mulţi vor să vadă de ce două maşini sunt oprite pe banda de urgenţă, uită să mai fie atenţi la drum şi intră în plin în maşina din faţă“, a precizat unul dintre poliţiştii aflaţi în misiune pe A2.

 1-20din 55 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la dispoziŃie 45 de zile să depună ofertele detaliate. Contractul de constructie al autostrăzii Centura Constanta va fi semnat în cursul lunii noiembrie 2007. Noua variantă de ocolire a orasului Constanta, cu profil de autostradă, este finantată de Banca Europeană de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul României. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii în lungime de 22,2 km, împreună cu întreaga infrastructură asociată, vor fi de circa 145 milioane de Euro. Autostrada va fi proiectată pentru o viteză de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2x7,5 m, zona mediană de 4 m si banda de urgentă de 2x3 m. Traseul autostrăzii începe în apropierea podului Ovidi


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri