Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 3 mar 2008
EUR 3,761
USD 2,478
XAU 78,0003

Google

DNA incalca pe autostrada Bechtel fara stirea lui Orban


autostrada transilvania
Ministrul Transporturilor sustine ca nu a fost instiintat in scris privitor la cercetarile preliminare deschise de DNA la autostrada construita de Bechtel.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu a informat conducerea Ministerului Transporturilor despre declansarea unei cercetari care priveste derularea contractului dintre firma americana Bechtel si Compania de Autostrazi, pentru construirea autostrazii Transilvania, declara ministrul Transporturilor, Ludovic Orban
. „Nu am primit nimic in scris privitor la o astfel de ancheta“, a precizat ieri acesta.  Codul de Procedura Penala interzice insa explicit procurorilor sa comunice date despre cercetari aflate in faza preliminara. Orban a refuzat sa completeze raspunsul sau cu precizarea daca stie totusi de o astfel de cercetare a DNA. „Este duminica, nu am nici placere sa vorbesc“, a spus ministrul. Pentru obtinerea raspunsurilor, ministrul Orban a recomandat ca intrebarile sa fie directionate catre fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu si catre presedintele Traian Basescu, cei „care dispun astfel de anchete“. Fostul ministru Radu Berceanu a declarat in urma cu aproximativ o luna ca va sesiza atit DNA, cit si CSAT asupra modului defectuos de derulare a contractului cu firma americana.

Cercetari preliminare asupra contractului au fost derulate la finele anului trecut, au declarat vineri, pentru Cotidianul, atit surse oficiale din cadrul CNADNR, cit si surse judiciare. „Se analizeaza o eventuala marire nejustificata a preturilor pe tronsonul Gilau-Cimpia Turzii si, daca aceasta se va confirma, incadrarea ar putea fi abuz in serviciu“, a afirmat o sursa judiciara, sub protectia anonimatului.

Seful companiei, Mihai Grecu, a declarat vineri, la o emisiune de la Antena 3, ca „in permanenta sint 3-4 controale la companie“. „Hai sa ne luam de controale si de aceea nu sint autostrazi in Romania“, a spus Grecu. Din 2006, de la inceperea lucrarilor la autostrada Transilvania, presa a relatat numeroase neregularitati ale contractului dintre stat si Bechtel, precum si referitoare la modul in care acesta este derulat.

Un raport al consultantului arata ca pretul autostrazii ar putea depasi cinci miliarde de euro, cu trei miliarde de euro peste valoarea de 2,24 miliarde de euro, aprobata de Guvern prin anexa 10.

In plus, consultantul Scetauroute, care verifica lucrarile din partea statului, a reclamat existenta unor lucrari de proasta calitate si o indiferenta a firmei americane fata de tinerea preturilor sub control.

 1-20din 238 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri