Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Contractul pentru Centura Constanta, castigat tot de Astaldi


Valoarea lucrărilor se ridică la peste 521 mil. lei
În 3 ani se vor construi 22 km de autostradă, 34 de poduri, podeţe şi pasaje şi 5 noduri rutiere
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a semnat ieri contractul pentru Proiectarea şi Execuţia Variantei de Ocolire Constanţa la profil de autostradă, contract cofinanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României. "Contractul a fost atribuit prin licitaţie internaţională cu precalificare, asocierii FCC Construccion SA/Astaldi SpA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut al ofertei care îndeplineşte condiţiile tehnice solicitate prin documentaţia de atribuire", notează Ministerul Transporturilor într-un comunicat, precizând că valoarea acestuia este de 437
.840.505,02 lei fără TVA, echivalentul a 144.730.611 euro cu TVA.
Durata contractului pentru execuţia lucrărilor este de 36 de luni, iar perioada de garanţie este de 24 de luni, proiectul incluzând construcţia a 22 km de autostradă, 34 de lucrări de artă (poduri, podeţe, pasaje), 5 noduri rutiere şi un spaţiu de servicii.
Varianta de ocolire Constanţa la profil de autostradă ocoleşte de la nord la sud Municipiul Constanţa prin partea de vest.
Traseul are ca punct de pornire nodul rutier ce asigură legătura cu DN 2A, în vecinătatea oraşului Ovidiu, şi se dezvoltă prin Câmpia Dobrogei de Sud către DN 3 şi DN 39, având ca punct final Poarta 9 a Portului Constanţa.
Proiectul face parte din Coridorul Pan European IV şi reprezintă trosonul final al autostrăzii A2 care leagă Municipiul Bucureşti de Municipiul Constanţa.
Potrivit CNADNR, valoarea estimată a investiţiei era de 167,35 mil. euro, lungimea fiind de 22,2 km. Semnarea contractului de proiectare şi de construcţie era programată a avea loc între 5 şi 15 decembrie 2007, lucrările urmând să înceapă la 25 decembrie 2007 şi să se termine la 25 decembrie 2009.
Al treilea contract la Otopeni: încă 76 mil. euro
Preferinţele românilor faţă de firma italiană Astaldi nu s-au schimbat, deşi reprezentanţii acestora au dovedit de-a lungul timpului că serviciile prestate nu sunt întotdeauna la înălţimea aşteptărilor beneficiarilor.
La începutul anului, Astaldi a mai câştigat un contract cu partea română, de data aceasta în valoare de 76 de milioane de euro, obiectivul fiind realizarea celei de-a treia etape a proiectului de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Otopeni. Tot italienii de la Astaldi sunt cei care au realizat şi primele două faze ale procesului de modernizare a Aeroportului Otopeni, în baza unor contracte în valoare cumulată de 214 milioane de euro, astfel că totalul lucrărilor se ridică la 290 de milioane de euro. Potrivit prevederilor contractului, Astaldi va executa lucrările de extindere a terminalului de sosiri şi a celui de pasageri, va renova salonul oficial, va reorganiza fluxul de pasageri şi va construi o nouă parcare auto. Lucrările de modernizare vor debuta curând şi vor dura încă 36 de luni.
Un alt contract câştigat de Astaldi, în luna aprilie a anului trecut, priveşte construirea noului terminal de pasageri de la Aeroportul Cluj-Napoca. Licitaţia internaţională a fost câştigată de joint-venture-ul Asocierea Astaldi-Romairport-UIT. Licitaţia presupune construirea unui terminal ce va putea asigura tranzit pentru 300 de persoane/oră, atât pentru cei care vin din spaţiul Schengen, cât şi pentru cei din afară.
Suprafaţa construită presupune 3.952 mp, iar cea desfaşurată - 10.812 mp, construcţia fiind pe structură metalică, având subsol şi parter. Costurile se ridică la 13,2 milioane de euro.
Nemulţumirile lui Berceanu
Numai că, în urmă cu doi ani, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, anunţa că va penaliza firmele Astaldi şi Alpine din cauza calităţii defectuoase a lucrărilor şi a depăşirii termenului limită de execuţie. Afirmaţia a fost făcută în urma controlului efectuat la Pasajul rutier Otopeni, Centura de nord a Capitalei, precum şi tronsonul de drum dintre ele.
Făcând referire la valoarea lucrărilor, ce a depăşit 16 milioane de euro, Berceanu a declarat: "Cred că la banii care s-au luat şi ţinând cont de condiţiile în care suntem în 2006, nu este mulţumitor ceea ce s-a realizat".
Ministrul a acordat un ultimatum firmelor care se ocupă de realizarea lucrărilor în vederea rezolvării problemelor sesizate, avertizându-i că nerezolvarea lor va determina Executivul să împiedice acordarea altor lucrări către cele două companii.
Profituri substanţiale
Potrivit managerilor filialei româneşti, Astaldi a avut de câştigat, în perioada 1990 - 2004, 60 de milioane de euro. În timpul mandatului lui Mitrea, firma a furnizat din contractele cu statul român aproximativ 5% din profitul total al companiei. Societatea a câştigat în 2003 licitaţia pentru reabilitarea unei porţiuni de 23 de km din DN 66, între localităţile hunedorene Petroşani şi Baru.
Compania a câştigat şi licitaţia pentru unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de după '90, construcţia Pasajului Basarab. Cu toate că din cele 7 firme care au depus oferta până la termenul stabilit, oferta celor de la Astaldi a fost inferioară atât sub raportul preţului, cât şi al timpului de execuţie, contractul a fost acordat consorţiului Astaldi SpA - FCC Construccion SA. Termenul de finalizare promis este de 29 de luni, iar costurile se ridică la 396,3 milioane de lei, fără TVA.
Fostul director, arestat pentru relaţii cu mafia siciliană
Astaldi este o companie cu lucrări ce ating ordinul sutelor de miliarde pe teritoriul României cu bani proveniţi de la bugetul de stat. Contractele acordate în România după anii '90 filialei firmei italiene Italstrade (ulterior cumpărate de Astaldi) s-au făcut fără o verificare, în prealabil, a modului în care aceştia şi-au realizat lucrările anterioare.
Fostul director al firmei a fost arestat în 2002 pentru relaţii cu mafia siciliană şi pentru nerespectarea clauzelor stipulate în contractul de reabilitare a unui drum. Materialele folosite erau mult sub parametrii ceruţi în norme, fapt ce nu permitea depăşirea vitezei de 70 de km/h.
Data: 23.08.2008 , Sursa: Curierul National
Acest articol a fost vizualizat de : 102 ori.
Cuvinte cheie: centura Constanta, Astaldi,autostrada Soarelui

 1-20din 109 »
Ultimele discutii pe forum
Centura Sibiului ->Lucrarile la centura Sibiului se amana pe termen nedetermina
Utilizator:
infrastructura.haos
Se pare ca o noua lucrare importanta pentru infrastructura romaneasca a fost oprita. Centura Sibiului. Ar fi trebuit sa fie terminata in 2006. Oficialii spun ca in 3-4 luni se va gasi un nou constructor. (Pana acum TODINI). Specialistii, insa apreciaza ca reinceperea lucrarilor ar putea dura intre 6 luni si 3 ani. Cititi mai multe in articolul aparut in Ziarul de Sibiu http://www.infrastructura.info/index.php?topic=01/item0&id=322&news=news&cat=1

Centura Sibiului ->Lucrarile la centura Sibiului se amana pe termen nedetermina
Utilizator:
dorum
ce penibili suntem! inca odata ne bagam p... in ea infrastructura pt. ca idiotii de mitici (din guvern, parlament si nu numai) au alte planuri sau pur si simplu sunt prea prosti si ignoranti.... ....sau poate au alte interese...

Centura Sibiului ->Lucrarile la centura Sibiului se amana pe termen nedetermina
Utilizator:
infrastructura.haos
Contractul de lucrari a fost reziliat de catre Antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A. in data de 05.10.2006. In vederea finalizarii constructiei variantei de ocolire Sibiu, vor fi lansate procesele de licitatie in vederea atribuirii contractelor de lucrari pentru: 1. Finalizarea lucrarilor de constructie a Sectiunii 1 (~ 14,86 km autostrada) a variantei de ocolire Sibiu, respectiv 2. Constructia a ~ 2,7 km din Sectiunea 2 la standard de autostrada si reabilitarea sectorului de Drum Judetean 106B care va face legatura intre Varianta de ocolire Sibiu la nivel de autostrada si DN 1 / DN 7. Lansarea acestor procese de licitatie depinde, in primul rand, de aprobarea de catre Guvernul Romaniei a propunerii de amendare a Memorandumului de Finantare aferent masurii ISPA 2001 RO 16 P PT 005. Conform datelor furnizate de CNADR Ordin de Incepere a lucrarilor ar putea fi dat in data de 3/3/2008iar perioada de executie ar urma sa fie de 2 ani. Proiectul Tehnic si Documentatia de Lici

Centura Sibiului ->Centura Sibiului se scufunda in gunoaie
Utilizator:
silvana
Vezi fotografii pe http://silvanaarmat.blogspot.com/2008/03/centura-sibiului-se-scufunda-in-gunoaie.html


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri