Prima pagina    Forum

Concesiunea autostrazii Comarnic-Brasov, afectata de criza


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vorbeşte eliptic de dificultăţi în semnarea contractului pentru concesiunea autostrăzii, cauzate, printre altele, şi de pretenţii ale firmei franceze referitoare la “termene”.Contractul de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov ar putea fi semnat la sfârşitul săptămânii viitoare sau cel târziu peste două săptămâni, a declarat joi, în cadrul vizitei la pasajul Băneasa, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu. Până atunci mai trebuie soluţionate două-trei probleme, dintre cele mai importante ale discuţiilor dintre Ministerul Transporturilor şi Vinci, majoritatea problemelor fiind până acum soluţionate, a spus joi Berceanu. El a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba de anumite amânări ale termenelor precizate în oferta firmei franceze. "Am stat de vorbă cu cele două firme, Vinci şi Aktor, legat de unele probleme ale ofertei lor. Le-am spus că nu se poate veni cu o ofertă, după care să mai modificăm ceva pe la termene. Este criză şi ei cred că poate o lăsăm mai nu ştiu cum", a declarat Berceanu.
 
În rest este mister, CNADNR vorbind de necesitatea armonizării unor clauze, iar ministrul de diverse chestiuni
. "Mai bine stam sase luni pana cand rezolvam si punem la punct acest contract, care pe langa celelalte probleme este si unul foarte scump. Am depasit foarte multe obstacole pe traseul Comarnic-Brasov si in prezent au ramas cele mai grele, doua-trei puncte, urmand ca intr-o saptamana, cel mult doua, sa fie rezolvate", a mai spus ministrul Transporturilor.
 
Potrivit datelor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) remise la solicitarea NewsIn, contractul de concesiune este, in prezent, in faza finala a semnarii, "in acest moment lucrandu-se la armonizarea finala a clauzelor contractuale".
 
“Criza economica impune parteneriatele public-private. Intr-un parteneriat public-privat, indiferent de proiect, fie ca este pod, autostrada, conceptia, realizarea, finantarea, precum si gestiunea se fac impreuna de catre cei doi parteneri, ar trebui sa fie mult mai simplu. Riscurile pot fi evaluate de la inceput astfel incat sa nu existe derapaje pe parcursul desfasurarii proiectelor, dar pentru niste costuri un pic mai mari”, a declarat ieri Yves-Thibault de Siluguy, presedinte Vinci, in cadrul unei dezbateri pe teme de infrastructura. Riscurile mentionate de acesta fac insa obiectul ofertei depuse initial de francezi si ca urmare nu mai pot fi renegociate, odata ce Vinci a fost desemnata castigatoare a contractului.
 
Contractul de concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions SA, Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro. Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an, in functie si de incasarile concesionarului. Statul suporta cheltuielile de construire a autostrazii si o parte din cele de intretinere a acesteia prin plati facute pe perioada de concesionare.
 
Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.
 
Data: 23.10.2009 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 496 ori.

Cuvinte cheie: concesiune,Brasov,Comarnic

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri