Prima pagina    Forum twitter rss

Cat costa deszapezirea Capitalei, un secret pazit de intreaga administratie


Sorin Oprescu: "Nu ştiu cât costă, dar nu e o sumă foarte mare. Am dat dispoziţie să fie plătite facturile de la deszăpezirea din decembrie"
Primăria Capitalei a amendat ieri, cu câte 50.000 de lei, trei firme de deszăpezire şi pe cetăţenii din sectorul 5. Cele trei firme sunt Romprest - care acţionează în sectorul 1, Supercom - din sectorul 2 şi Rosal - din sectorul 3. Pentru că în sectorul 5 primăria nu a încheiat contract cu nicio firmă care să dea zăpada, amenda a fost dată Administraţiei Domeniului Public (ADP), adică cetăţenilor
. Inspectorii lui Oprescu au constatat ca, pe principalele bulevarde din cele patru sectoare ale Capitalei, firmele de deszapezire ori trecusera si lasasera zapada de doi centimetri pe carosabil, ori nu au intervenit deloc.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaie, a declarat ca este "mai mult decat bucuros de sanctiunile primite de firmele de deszapezire, desi amenzile sunt foarte mici". El a atras atentia ca exista strazi pe care ambulantele nu pot sa ajunga la bolnavi si a avansat ca posibila solutie pentru deszapezirea sectorului 5 interventia jandarmilor sau a pompierilor de la ISU.

Vanghelie se judeca, Ontanu se bucura

Primarii sectoarelor in care s-au dat amenzi au insa opinii diferite. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alex Ichim, sustine ca "pana acum nu am primit nicio instiintare oficiala. Domnii inspectori ai lui Oprescu sa iasa pe teren. Declaratiile n-au nicio legatura cu realitatea. Anuntand amenzi, nu rezolvi problema deszapezirii. In sectorul 1 nu au existat blocaje, s-a circulat normal in conditii de iarna".

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, s-a declarat de acord cu decizia luata de inspectorii Primariei Capitalei. "Daca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a constatat deficiente, foarte bine a facut. Trebuie sa tinem in priza firma de deszapezire. Acestea sunt sub contract cu primariile si sunt obligate sa-si faca datoria. Avem cateva zile cu ninsoare si atunci trebuie sa intervina cu promptitudine ca sa se poata circula atat pe carosabil, cat si pe trotuare".

In schimb, primarul sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, ne-a declarat ca va contesta in instanta amenda data de inspectorii lui Sorin Oprescu. "Cetatenii sectorului 5 nu vor fi obligati sa suporte amenda data de Primaria Capitalei. O contest in instanta. Nu am contract cu nicio firma de deszapezire pentru ca acum opt luni am organizat licitatie si mi-a fost blocata de baietii din salubrizare ai lui Prigoana. Dupa ce se voteaza bugetul, am sa organizez o alta licitatie. Nu pot sa dau deszapezirea pe un contract de incredintare directa fiindca imi fac dosar penal. Au gasit nereguli pe bulevarde foarte mici, cu doua benzi, unde nu poti da zapada din cauza masinilor", ne-a declarat primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Nu vor sa spuna nici macar pretul solutiei antipolei

Costul deszapezirii este tinut la secret atat de primari, cat si de firmele cu care acestia au incheiat contracte. Reprezentantul firmei Supercom, Toader Conteanu, sustine ca pretul deszapezirii difera. "Un pret este numai daca strangi zapada si altul este daca o si transporti. Depinde de suprafata si de numarul de ore in care se actioneaza. Nu stiu sa va spun nici care este cel mai mic pret al deszapezirii si nici cel mai mare. Calculele se fac in contabilitate".

Chiar si pretul clorurii de calciu sau al substantelor care se imprastie impotriva poleiului este tinut la secret. "Cea mai scumpa este solutia Ecotau care se imprastie in sectorul 6. Nu stiu cat costa. Noi o avem pe stoc de anul trecut. Nu se poate calcula un pret pentru ca unele firme cumpara fulgii si ii transforma in substanta lichida iar alte firme cumpara direct substanta", ne-a spus reprezentantul ADP din sectorul 6, Marius Ambrozie.

Nici macar primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pare sa nu stie cat ii costa pe bucuresteni deszapezirea orasului. "Nu stiu cat costa, dar nu e o suma foarte mare. Am dat dispozitie sa fie platite facturile de la deszapezirea din decembrie", ne-a declarat Sorin Oprescu. In cadrul unei emisiuni televizate, reprezentantul firmei care da zapada in sectorul 6 al Capitalei a spus ca o luna de deszapezire costa un milion de euro.

Bulevardele pentru care firmele au fost amendate

In sectorul 1, arterele cu deficiente in ochii inspectorilor au fost Calea Grivitei, Calea Victoriei,Magheru, Nicolae Balcescu sau Ion Mihalache. In sectorul 2, ieri dimineata zapada nu fusese stransa de pe Calea Mosilor,Mihai Bravu, Stefan cel Mare, Ferdinand, Colentina, Pantelimon, Bulevardul Carol sau Piata Pache Protopopescu. In sectorul 3, utilajele de deszapezire au ocolit bulevardele I.C.Bratianu, Unirii, Decebal, Piata Alba Iulia, strazile Baba Novac, Brancusi, Nicolae Grigorescu, Campia Libertatii,Liviu Rebreanu, Lucretiu Patrascanu.

In sectorul 5 au ramas sub zapada Calea 13 Septembrie, Soseaua Panduri, B-dul Libertatii, Sebastian, Margeanului, Calea Rahovei, Soseaua Alexandriei, strada Progresului dar si B-dul Regina Elisabeta.
Data: 19.01.2010 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 30 ori.

Cuvinte cheie: costuri deszapezire,Bucuresti

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 314 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri