Prima pagina    Forum

Carpatii Autostrada, primul concesionar de infrastructura rutiera


Grupurile Vinci şi Aktor, care au câştigat în consorţiu licitaţia pentru construirea tronsonului Comarnic-Braşov, au înfiinţat Carpaţii Autostrada, societatea care va implementa contractul de concesiune pentru finanţarea, proiectarea, execuţia şi operarea autostrăzii, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde de euro.
Fondatorii noii societăţi, înregistrată pe 13 august la Registrul Comerţului, sunt firmele Vinci Concession SAS (49,9%), Aktor Con-
cession (49,9%), Vinci Construction Grand Projets SAS (0,1%) şi Aktor SA (0,1%)
. Capitalul social subscris este de 105.000 de lei, iar activitatea principala - lucrari de constructie a drumurilor si autostrazilor. Durata de functionare este de 40 de ani.
Primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada trebuia semnat, potrivit responsabililor din Ministerul Transporturilor, la sfarsitul lunii septembrie. Pana in prezent au fost parcurse etapele procedurale pentru desemnarea ofertantului castigator al licitatiei pentru proiectarea, finantarea, constructia si operarea autostrazii Comarnic-Brasov.
Lucrarile de constructie vor ince-pe in 2010 si vor dura patru ani. Concesiunea este pe o perioada de 30 de ani. Dupa expirarea contractului de concesiune, statul va avea posibilitatea sa prelungeasca perioada de administrare a autostrazii, sa organizeze o noua licitatie sau sa preia administrarea la compania de stat. Circa 80% din terenurile care vor fi expropriate apartin companiilor de stat Romsilva si Apele Romane, iar statul va plati firmelor constructoare, dupa finalizarea lucrarilor, 180 de milioane de euro pe an, timp de 26 de ani. Valoarea taxei de utilizare pe tronsonul Comarnic-Brasov, in lungime de 55 kilometri, va fi calculata in primul an dupa formula 1,75 euro pe axa autovehiculului pe suta de kilometri.
Asistenta tehnica pentru acordarea concesiunii a fost furnizata de consortiul Louis Berger, Credit Invest si Tuca Zbarcea si Asociatii, valoarea contractului fiind de 3,9 milioane de euro.
Data: 02.10.2009 , Sursa: Ziarul Financiar
Acest articol a fost vizualizat de : 703 ori.

Cuvinte cheie: concesiune, Comarnic,Brasov,Vinci,Aktor

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri