Prima pagina    Forum

Calendarul de autostrazi al lui Berceanu


Până la sfârşitul anului vom avea 72 de noi kilometri de autostradă, iar până la sfârşitul lui 2010 se va putea circula pe autostradă între Bucureşti şi Ploieşti.Ministerul Transporturilor va definitiva în acest an construirea a 72 de kilometri de autostradă, din care 30 de kilometri situaţi pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, ceilalţi legând localităţile Turda de Gilău, pe autostrada Transilvania. “Pe Bucureşti-Ploieşti anul acesta terminăm 30 de kilometri la nivel de asfaltare, minus nişte viaducte, poduri, care sunt vreo patru”, a explicat ministrul joi seară. Trebuie precizat însă că pe porţiunea de autostradă menţionată de ministru nu există nici un viaduct, ci doar poduri şi podeţe, viaductul fiind definit drept construcţia care susţine o cale de comunicaţii şi traversează o vale.

Ce se va mai termina în acest an, a continuat ministrul, va fi centura ocolitoare vest a municipiului Ploieşti, care nu va fi realizată la profil de autostradă, dar va avea patru benzi
.
Publicitate
 
Anul viitor va fi terminata centura Sibiului la nivel de autostrada si vor fi terminate lucrarile de largire ale centurii de nord a Bucurestiului. In acest an vor fi incepute sau vor continua lucrarile la mai multe portiuni de autostrada intre Nadlac si Sibiu. “Am dat drumul la lucrari, am platit un avans (constructorului - n.red.) la centura Arad si la Arad-Timisoara. Celelalte portiuni pana la Sibiu (viitoarea autostrada Nadlac-Arad-Timisoara-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta de pe coridoul IV de transport paneuropean) intra in constructie pe parcurs in anul acesta, pentru ca sunt banii de la fondurile de coeziune”, a explicat ministrul.


Proiectele de viitor ale ministerului Transporturilor includ cateva noi concesiuni. Acestea vor demara dupa ce va fi solutionata disputa dintre Ministerul Transporturilor si Strabag, privitoare la concesiunea autostrazii Comarnic-Brasov. Firma austriaca a contestat in justitie decizia atribuirii acestei concesiuni firmei franceze Vinci.

“Pitesti-Sibiu va fi impartita in doua portiuni, iar al doilea proiect va fi centura ocolitoare a Bucurestiului, care are 104 km”, spune Berceanu. Urmeaza o autostrada catre Moldova prin Buzau si Focsani si o alta catre Calafat, prin Craiova. Potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor Ministerului Transporturilor, autostrada Cernavoda-Constanta ar urma sa fie deschisa in 2012, lucrarile care au inceput in primavara acestui an urmand sa dureze 36 de luni. Intrebat de ce dureaza atat de mult realizarea unor portiuni importante de autostrada, precum Bucuresti-Constanta, Berceanu a mentionat ca toate declaratiile liderilor privitoare la importanta proiectelor de infrastructura au fost mai mult formale, niciodata nefiind alocate acestui sector sumele necesare.

- 2009: 30 de kilometri din Bucuresti-Ploiesti, 42 kilometri intre Turda-Gilau, centura vest Ploiesti
- 2010: restul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, centura Sibiu, largirea centurii nord Bucuresti
- 2011 - cel tarziu 2012, restul autostrazii Cernavoda-Constanta, posibil tronsonul 3C, Suplacu de Barcau-Bors, din autostrada Transilvania.
Data: 03.07.2009 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 1012 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucursesti Ploiesti, Transilvania

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri