Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

CE a fost de acord cu taxa auto propusă de guvernul Tăriceanu


taxa prima inmatriculareComisia Europeana (CE) a acceptat ultima metoda de lcul al taxei auto propusa de Guvernul Romaniei, conform Mediafax. “Raspunsul Comisiei Europene la noua taxa auto este favorabil in cea mai mare parte, iar in prezent se lucreaza la adaptari de ultim moment ale procentelor de creştere a taxei de la o treapta la alta“, au declarat pentru Mediafax sursele ministeriale
.

Contactati de Gandul, reprezentantii CE in Romania au declarat ca nu pot confirma acest anunt. Ei au precizat ca in acest moment cea mai recenta declaratie oficiala este cea a lui Leonard Orban, comisarul european pe probleme de multilingvism. Orban a declarat sambata in drul unei emisiuni televizate ca a treia varianta de calculare a taxei auto transmisa CE este, la o prima evaluare, conforma cu acquis-ul comunitar.

Taxa mai mică pentru maşini noi şi mai mare pentru cele vechi

Astfel, emisiile de CO2 sunt luate în considerare atât la maşinile Euro 4, cât şi la cele Euro 3, chiar dacă unele autovehicule din ultima tegorie nu au nivelul de emisii de CO2 inclus în cartea tehnică. Proprietarii acestor maşini vor putea opta fie pentru evaluarea gradului de emisii poluante la Registrul Auto Român (RAR) pe bani proprii, fie vor accepta impozitarea în funcţie de celelalte emisii de noxe. Pentru celelalte maşini, taxa va fi calculată în funcţie de toate emisiile de poluanţi, precum oxidul de azot, direct proporţional cu capacitatea cilindrică şi cu vechimea vehiculului.

Conform propunerii Guver­nului din luna ianuarie, taxa era lculată printr-o formulă ce cuprindea coeficienţi în funcţie de gradul de poluare al motorului, de capacitatea cilindrică a propulsorului şi de vechimea maşinii.

În acest z, suma rezultată pentru fiecare subcategorie este ajustată cu o cotă de reducere, ce creşte până la 95%, direct proporţional cu vechimea autovehiculului. Sub această formă, valoarea taxei auto ar fi crescut de trei ori la maşinile Euro 4 şi ar fi scăzut de până la zece ori pentru maşinile Euro 1. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat tot ieri că noua variantă a taxei auto va fi prezentată Guvernului luni.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri