Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 3 mar 2008
EUR 3,761
USD 2,478
XAU 78,0003

Google

Blestemul gropilor pe Autostrada Soarelui


  Pe Autostrada Soarelui, lucrurile, mai bine zis gropile, nu s-au schimbat, în ciuda tuturor lucrărilor de reparaţii anunţate. Şoferii sunt obligaţi de câteva zile să facă un adevărat slalom printre gropile de pe tronsonul Drajna-Feteşti, în cazul în care încearcă să îşi protejeze automobilul. Denivelările se află între km 140 şi 141, în dreptul localităţii Feteşti, şi pun mari probleme participanţilor la trafic. Tronsonul Drajna-Feteşti a costat aproape 100 de milioane de euro şi face parte din Coridorul IV Pan-European, coridor care traversează teritoriul României de la vest la est, pe direcţia Nădlac-Constanţa.
Chiar dacă zilele trecute autorităţile au tot anunţat reparaţii la Autostrada Soarelui, realitatea demonstrează că aproape nimic nu s-a schimbat
. Aşa că, dacă circulaţi pe Autostrada Soarelui, riscaţi să rămâneţi chiar şi fără roţi, în cazul în care nu vă pricepeţi la ocolit gropi şi mai aveţi şi viteză mare. Deşi a costat zeci de milioane de euro şi are doar un an şi jumătate vechime, pe Autostrada Soarelui au apărut foarte multe gropi. Şoferii sunt obligaţi de câteva zile să facă un adevărat slalom printre gropile de pe tronsonul Drajna - Feteşti. Denivelările se află între km 140 şi 141 în dreptul localităţii Feteşti, iar şoferii sunt atenţionaţi prin semnale luminoase şi indicatoare de reducere a vitezei. Şi denivelările care se întind pe toată banda de mers fac probleme şoferilor. Acestea au fost semnalizate abia într-un târziu, până atunci, cei care au trecut pe acolo şi nu au apucat să reducă viteza s-au ales cu o zdruncinătură pe cinste şi cu autoturismul avariat. Tronsonul Drajna - Feteşti a costat aproape 100 de milioane de euro şi face parte din Coridorul IV Paneuropean, coridor care traversează teritoriul României de la vest la est, pe direcţia Nădlac - Constanţa. Să nu ne mirăm dacă oficialii Uniunii Europene vor anunţa că mută mai spre sud celebrul Coridor IV. Guvernul face parcă totul să inducă această decizie la Bruxelles. Din faimosul Coridor IV nu s-a reuşit să se construiască, în zece ani, decât 60 de km, pe distanţa Bucureşti - Lehliu. Pe de altă parte, lucrarea pentru care s-a bătut palma cu americanii - Braşov-Cluj-Borş - este într-un impas grav. Altfel, un zvon ajuns în ultimele zile aproape poziţie oficială a UE este că România nici nu ar avea mare nevoie de autostrăzi.

 1-20din 50 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
infrastructura.haos
CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la dispoziŃie 45 de zile să depună ofertele detaliate. Contractul de constructie al autostrăzii Centura Constanta va fi semnat în cursul lunii noiembrie 2007. Noua variantă de ocolire a orasului Constanta, cu profil de autostradă, este finantată de Banca Europeană de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul României. Costurile estimate pentru realizarea autostrăzii în lungime de 22,2 km, împreună cu întreaga infrastructură asociată, vor fi de circa 145 milioane de Euro. Autostrada va fi proiectată pentru o viteză de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2x7,5 m, zona mediană de 4 m si banda de urgentă de 2x3 m. Traseul autostrăzii începe în apropierea podului Ovidi


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri