Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Berceanu vrea un parteneriat public-privat cu Bechtel pentru tronsonul Brasov-Turda


autostrada Transilvania, Brasov, Turda Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca in aceasta saptamâna va purta „discutii intense“ cu „un foarte înalt oficial de la firma Bechtel“ pentru constructia tronsonului de autostrada Brasov-Turda.  „Saptamâna viitoare vine un foarte înalt oficial de la firma Bechtel din Statele Unite si se pare ca vor avea si un oarecare raspuns sau vom discuta niste variante privind portiunea Brasov-Turda
. Eu le-am propus mai demult sa se gândeasca sa preia în parteneriat public-privat, saptamâna viitoare o sa avem discutii intense“, a anuntat Berceanu, citat de NewsIn.

Ministrul transporturilor a vizitat in weekend, împreuna cu premierul Emil Boc, santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, precum si cel al centurii ocolitoare a Ploiestiului. „Probabil de aici în patru ani va fi gata toata autostrada pâna la Brasov. Ea merge de la Predeal, în stânga, si ajunge la Brasov pe sub Râsnov, urmând de acolo sa continue în Transilvania, sa se faca legatura cu autostrada Transilvania, portiunea de acolo de la Brasov pâna la Câmpia Turzii fiind în discutii“, a explicat Berceanu. El s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor, argumentând ca „atunci când este resursa financiara prezenta si este si interesul ca acea resursa financiara sa fie cheltuita repede, corect, în lucrari care sa se vada, bineînteles ca lucrurile merg“.

Boc si Berceanu s-au laudat reciproc
Boc si Berceanu au profitat de vizita pe autostrada pentru a-si face reciproc complimente cu privire la cat de bine si-au facut treaba. Astfel, premierul Emil Boc a declarat ca Ministerul Transporturilor a investit cel mai bine banii publici, Radu Berceanu replicându-i, în gluma, ca daca este laudat se asteapta la o Comisie parlamentara de ancheta. „Ministerul Transporturilor se afla la 50% în investitiile din programul investitional“, a sustinut premierul. În acest context, Boc a anuntat ca la rectificarea de buget se vor aloca resurse financiare suplimentare pentru infrastructura, iar Ministerul Transporturilor va primi suplimentar peste 125 milioane de euro, pentru a putea continua lucrarile de infrastructura“. „Vara aceasta, infrastructura nu are vacanta“, a spus premierul, subliniind ca pe santierul de constructie a Autostrazii Bucuresti - Ploiesti sunt prezenti 650 de oameni care lucreaza cu 400 de utilaje, în conditiile în care la începutul anului „nu exista nimic“. Boc si-a exprimat speranta ca pâna la sfârsitul anului 2009 vor fi terminati 30 km de autostrada la strat de binder, urmând ca anul viitor sa se toarne ultimul strat, iar la sfârsitul lui 2010 „românii sa poata circula pe aceasta ruta de autostrada“.

Berceanu critica mentalitatea constructorilor
Firmele de constructii si-au creat „mentalitatea“ ca trebuie sa se îmbogateasca de pe urma lucrarilor de infrastructura ale Ministerului Transporturilor, a mai declarat Radu Berceanu.
„Mai avem piedici formate din legi nescrise. S-a creat mentalitatea ca în România te duci la licitatie, dai pretul cel mai mic, câstigi, primesti avansul si astepti sa vina autoritatile la tine sa îti dea alti bani ca sa începi lucrarile, pentru ca înjura lumea“, a afirmat Berceanu, citat de Mediafax.
El a dat ca exemplu situatia de la autostrada Bucuresti-Ploiesti, unde lucrarile au început în februarie 2007, însa pâna în februarie 2009 firmele constructoare nu au realizat „aproape nimic“, pentru ca nu s-au alocat bani si nici nu a existat interes din partea autoritatilor.

Basescu: Siturile arheologice blocheaza lucrarile
Presedintele Traian Basescu s-a declarat nemultumit ca tot mai multe situri arheologice blocheaza lucrarile pe traseul autostrazii Arad-Timisoara, spunând ca Guvernul a rezolvat problema exproprierilor, dar arheologii blocheaza derularea fireasca a proiectului.
„Daca tot vor sa caute dupa cioburi, sunt sigur ca ar gasi si putin mai la stânga sau la dreapta autostrazii. Am rezolvat exproprierile si acum am ramas cu siturile arheologice. Asta e problema la noi, ca trebuie blocata autostrada din orice motiv. În Italia, daca stateau dupa situri arheologice nu se mai construia nimic. La noi, daca se gaseste ceva pe traseul autostrazii, se blocheaza lucrarile“, a afirmat presedintele. Basescu a spus ca în România sunt cel putin cinci proiecte mari de infrastructura care sunt blocate din cauza siturilor arheologice. El a spus ca pentru evitarea acestor situatii solutia ar fi modificarea legislativa. „Sunt doua sute de utilaje aici care stau pâna se da descarcarea arheologica. Nu este permis asa ceva”, a afirmat Basescu.
Întrebat când crede ca va fi finalizata autostrada, termenul oficial fiind 2011, presedintele a raspuns ca, în opinia sa, va fi vorba de 2013.
Data: 24.08.2009 , Sursa: Gardianul
Acest articol a fost vizualizat de : 191 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Transilvania.Berceanu,Brasov,Turda

 1-20din 427 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Bechtel, negoț cu piatră
Utilizator:
bahntm
Americanii care fac Autostrada Transilvania cumpără materiale de construcții la prețuri minime și le decontează la valoare maximă. Compania americană Bechtel câștigă sume importante din lucruri aparent neînsemnate. În luna aprilie a acestui an, Bechtel a obținut un plus de 8,5 milioane de euro numai din diferența dintre prețul pentru câteva dintre materialele de construcție decontate la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Na ționale (CNADN) și cel plătitit furnizorilor. Bechtel își permite acest lucru deoarece prețurile au fost negociate în anul 2004 cu statul român și au rămas nemodificate, în ciuda faptului că, fiind perioadă de criză, prețurile de pe piață au scăzut enorm. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862939/Bechtel-negot-cu-piatra/

Autostrada Transilvania ->Furturi la Autostrada Transilvania
Utilizator:
bahntm
Angajatii Bechtel „dau din casa”: Cum se lucreaza la Autostrada Transilvania (Hotnews.ro) Cititorul Hipolit.r a postat pe forum un email de la un angajat Bechtel in care povesteste cum se munceste in realitate la vestita autostrada: Stiu ca de cand a inceput constructia Autostrazii Bechtel, santierul a fost un „domeniu privat”, accesibil doar politicienilor aflati in cautare de cistiguri electorale. Rind pe rind, de la Adrian Nastase incoace, toti ministrii de resort si prim-ministrii Romaniei si-au lustruit pantofii pe autostrada, in vizite anuntate si organizate. In acest sens, conducerea Bechtel a raspuns de fiecare data comenzilor celor aflati la putere. In acest carusel al santierului electoral, de curind, Adrian Nastase, cel care inaugura cu ani in urma santierul, a fost oprit sa-si mai incerce sarmul electoral. Nici presa nu a avut acces liber pe santier, ci doar in escapade organizate din timp pentru oficialitati

Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri