Prima pagina    Forum twitter rss

Berceanu crede ca daca vin vremuri mai bune o sa facem 200 de km de autostrada pe an


"Dacă aveam banii necesari, puteam face anul acesta 100 km"

Aflat ieri la inaugurarea DN 6, Lugoj - Timişoara, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că realizarea efectivă a planului de autostrăzi depinde de vremurile care vor veni. "Dacă cumva o să vină şi vremuri mai bune din punct de vedere economic şi Ministerul Transporturilor va avea ceva mai mulţi bani, o să arătăm că într-adevăr se pot face 200 de km de autostradă pe an
. Noi si anul asta chiar daca am inaugurat doar 42 de km, noi puteam sa facem anul asta inca aproape 100 de km de autostrada. Daca aveam banii necesari de la inceputul anului, sa terminam portiunea de autostrada Bucuresti - Ploiesti, minus o portiune care e in interiorul Bucurestiului si nu sunt luate niste decizii de Municipalitatea Bucuresti cum sa fie strazile pe acolo, descarcarea traficului de pe autostrada, 50 de km se puteau adauga, deci se faceau 92, am mai facut vreo 6 km de autostrada la o centura ocolitoare la nivel de autostrada, ar fi 97 si puteam sa facem de pe portiunea 3C la Oradea, la iesirea din tara, pe autostrada Transilvania, puteam sa facem 34 de km", a explicat Berceanu, citat de NewsIn.
In sprijinul afirmatiilor sale, ministrul a invocat lipsa banilor necesari lucrarilor amintite. "Nu avem datorii mai mari decat cele pe care le-am preluat de la Guvernul trecut, dar nici nu cred ca ar fi fost cazul ca intr-un  an de criza sa platim datoriile care s-au facut intr-un an de boom economic", a conchis Berceanu.

DN 6, inaugurat cu trei ani de intarziere

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a inaugurat, marti, DN 6 Lugoj-Timisoara, in lungime de 52,2 km, in prezenta ambasadorului Japoniei si a reprezentantului Agentiei de Cooperare Internationala din Japonia.
Lucrarile pe DN 6 au costat peste 30 de milioane de euro, bani proveniti de la Banca Japoneza si Guvernul Romaniei.
Reabilitarea DN 6, care leaga Timisoara de Lugoj, a inceput in 8 ianuarie 2003, iar lucrarile ar fi trebuit finalizate pana in 2006, insa contractul a fost reziliat in acel an de catre ministrul Radu Berceanu.
Potrivit acestuia, cei care au finalizat lucrarea, constructorii de la FCC Construccion, au terminat reabilitarea drumului national cu cinci luni inainte de termenul stabilit prin contract.
"Noi am incercat sa ne mobilizam cu toate capacitatile, incepand de la nivelul ministerului, conducerea Companiei Nationale, Directia de Drumuri si Poduri, consultant, proiectanti si cred ca am incercat anul asta sa demonstrez ca atunci cand ministrul si ceilalti colaboratori ai sai se ocupa realmente permanent si insistent de ceea ce are de facut, chiar si cu putini bani, pentru ca anul acesta am avut foarte putini bani, se finalizeaza lucrari la termen, cu calitate buna", a mai spus Berceanu.
Berceanu a taiat panglica inaugurala de pe DN 6 Timisoara - Lugoj, alaturi de Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei si Hitoshi Shoji - reprezentantul Agentiei de Cooperare Internationala din Japonia.  
Pe DN 6 Timisoara - Lugoj s-au amenajat 10 intersectii si au fost reabilitate sase poduri. La acestea se adauga construirea a trei poduri noi, 54 de podete si amenajarea a 20 de locuri de parcare. Pentru siguranta circulatiei s-au amplasat 1.723 de indicatoare rutiere si au fost facute marcaje pe o lungime de 150 de km.
Ordinul de incepere a lucrarilor pe DN 6 Timisoara - Lugoj a fost emis in 8 ianuarie 2003. Intre 2003 si 2006, constructorul J/V Efklidis Konoike Aegek a avut o slaba performanta, astfel incat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a decis rezilierea contractului din 29 noiembrie 2006.
In 20 august 2007 a avut loc licitatia pentru desemnarea unui alt constructor. FCC Construccion din Spania a inceput lucrarile in 18 februarie 2008.

Directorul Aeroportului din Timisoara, demis in urma unor plangeri

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ieri inlocuirea directorului de la Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, Dan Idolu, dupa ce a primit mai multe plangeri legate de activitatea aeroportului si pentru ca se impunea "un nou gospodar".
"Am avut mai multe plangeri legate de activitatea de aici. Sigur, ca de obicei, unele au fost mai intemeiate, altele mai putin intemeiate. Au fost analizate cele intemeiate si cred ca, la un moment dat, o schimbare si un nou gospodar se impun. Nu vreau sa avansez astfel de lucruri (n.r, ce fel de plangeri a primit), insa noul director va prelua activitatea, vom avea niste rapoarte", a declarat, citat de NewsIn, Berceanu.
Dan Idolu a fost demis de la conducerea Aeroportului din Timisoara in 7 decembrie. In locul lui a fost numit Alexandru Chirila, care pana atunci a ocupat postul de consilier al presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PD-L) si subprefect de Timis. Idolu a fost director la Aeroportul Timisoara din 2001.
Data: 16.12.2009 , Sursa: Curierul National
Acest articol a fost vizualizat de : 398 ori.

Cuvinte cheie: autostrazi,Romania,Berceanu,fonduri,finantare

rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 312 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri