Prima pagina    Forum twitter rss

Berceanu ar face autostrazi, dar nu are cu ce. In 2010, inaugurarile se vor face doar pe mici portiuni: unde se va taia panglica la anul


autostrazi,Romania,Berceanu,2010 Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, are nevoie în 2010, numai pentru sectorul rutier, de peste 10,5 miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul întregii instituţii abia dacă depăşeşte 10,8 miliarde  Peste 100 km de autostradă, încă 90 de centuri ocolitoare şi 855 km de drumuri naţionale
. Atat isi propune ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sa finalizeze in 2010, potrivit unui document oficial dat publicitatii luni. Totul insa "in conditiile asigurarii necesarului de finantare". Comparand sumele necesare ministerului pentru exproprieri, plata constructorilor si alte operatiuni necesare cu alocatiile propuse in proiectul Legii bugetului de stat pe 2010, demersul pare o misiune imposibila.
La capitolul autostrazi, numarul total de kilometri care ar putea fi receptionati este de 101,46, in conditiile in care distanta pe care se lucreaza este de 508,162 km. Anul acesta ar putea fi taiata panglica la cele doua sectoare situate pe Coridorul paneuropean IX, respectiv Centura Bucuresti - Moara Vlasiei (12 km) si Moara Vlasiei - Ploiesti (42,5 km).

Farame din Autostrada Bechtel

Tot la anul pot fi date in functiune trei mici portiuni din Autostrada Transilvania, construita de americanii de la Bechtel, si anume Turda - Campia Turzii (9,4 km), viaductul de la Suplacu de Barcau (2 km) si Dolea - Sarsig (18 km). Aceste sectoare, dar si celelalte pe care se lucreaza, chiar daca nu pot fi finalizate in 2010 (inclusiv Cernavoda - Constanta), necesita un efort de la bugetul de stat de 7,4 miliarde de lei.

Se mai adauga inca 1,7 miliarde de lei, necesari pentru lucrarile la variantele ocolitoare (centuri) a 12 localitati, dintre care sase urmeaza sa fie circulabile din 2010: Bucuresti Nord (intre DN7 si DN2), Ploiesti Vest (bucata ramasa de la Barcanesti pana la intersectia cu DN1), Cluj Napoca Est, Oradea, Iasi si Timisoara.

In fine, o suma de 1,43 miliarde de lei este necesara pentru drumurile nationale, pentru a putea fi receptionati 855,106 km anul viitor si sa continue lucrarile pe 1.630 km, alti 315,738 km fiind in proceduri de contractare.

Nu mai raman bani

In total, necesarul de finantare de la bugetul statului se ridica la 10,52 miliarde de lei, numai pentru investitiile in domeniul rutier. Aceasta in conditiile in care, potrivit proiectului Legii bugetului de stat pe 2010, Ministerul Transporturilor ar urma sa primeasca 10,8 miliarde de lei, in scadere de la 11,1 miliarde cat a beneficiat in acest an.

Din aceasta suma totala trebuie finantate investitii in toate modurile de transport, plus subventia necesara transportului feroviar de calatori, care se apropie si ea de un miliard de lei.

In 2009, din bugetul Ministerului Transporturilor s-a reusit sa se dea in functiune Pasajul Baneasa, Centura Ploiesti Vest si 42 km din Autostrada Transilvania, intre Gilau (langa Cluj Napoca) si Turda.
Data: 29.12.2009 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 401 ori.

Cuvinte cheie: autostrazi,Romania,Berceanu,fonduri,finantare

rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 312 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri