Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google

Berceanu: PSD a negociat un constract in care Bechtel poate sa faca ce vrea


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu va fi urmărit penal pentru accidentul de circulaţie în care a fost implicat pe 16 decembrie, anul trecut. Despre acest subiect, dar şi despre situaţia din transporturi se discută în această seară, la Ştirea Zilei pe Antena 3. Invitaţii Gabrielei Vrânceanu Firea sunt ministrul Transporturilor Ludovic Orban şi vicepreşedintele PL-D Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor.

Ludovic Orban: Nu voi mai conduce până la finalul mandatului
Întrebat cum priveşte această decizie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie, Orban a declarat că pune punct unei perioade care, “deşi n-am lăsat să se vadă, m-a afectat în interior”
. “Sper că pot să privesc liniştit lumea în ochi”, a continuat ministrul, precizând că nu a lovit pe nimeni, nu a fugit de la locul accidentului şi nu a încercat să intervină în proces.

“Poate mi-am forţat norocul”, a continuat el, explicând că un accident rutier suferit în 2000 – în urma căruia şoferul său a decedat – l-a făcut să meargă doar ocazional cu şofer. Cu toate că decizia Parchetului a fost că nu se face vinovat de niciuna dintre acuzaţii, Ludovic Orban a precizat că nu va mai conduce maşina ministerului, până la finalul mandatului.

Radu Berceanu: eu nu m-am dus duminică la chefuri
De cealaltă parte a baricadei, accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor este văzut într-o cu totul altă lumină. Liberal-democratul Radu Berceanu a precizat că sunt câteva elemente care ridică semne de întrebare. Ministrul ar fi trebuit să aibă şofer, apoi “eu nu m-am dus duminică la chefuri sau petreceri în familie” şi, “dacă ai avut un accident cu maşina ministerului, condusă de tine, nu o duci în garajul unui prieten, ci o duci la minister”. Berceanu nu priveşte cu ochi buni nici faptul că Orban a aşteptat 3 ore poliţia, la locul accidentului. “Aşa cum am văzut eu la televizor lucrurile, nu prea au fost în regulă”, a conchis fostul ministru al Transporturilor.

O altă problemă importantă aflată în discuţie a fost Autostrada Transilvaniei. Fostul ministru al Transporturilor a atacat dur modul în care Miron Mitrea a negociat, în timpul mandatului său, contractul Bechtel. “PSD-ul a făcut un contract în care toate preţurile sunt preţuri-ţintă, termenele sunt termene-ţintă, adică Bechtel poate să facă cum vrea el această autostradă, iar noi trebuie să plătim”. Vom avea mari probleme cu această autostradă, indiferent de cine va fi ministru, a avertizat Berceanu. Porţiunile la care se lucrează acum costă deja dublu faţă de suma la care se proiectase şi este foare probabil să ajungem la un cost pe kilometru care aproape nu există în nicio altă ţară.

 1-20din 213 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri