Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Berceanu: Ar fi o solutie ca Bechtel sa renunte la jumatate din proiectul pentru autostrada Transilvania


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE, că, în forma în care este acum, contractul cu Bechtel pentru construcţia autostrăzii Transilvania nu poate să continue.

"În felul în care e, oricum n-avem cum să continuăm. Ar fi o soluţie de mijloc, ca ei să facă jumătate şi să ne lase liberi în cealaltă jumătate. Dacă o să ambiţioneze pe alte variante, o să vedem atunci ce soluţii vom alege", a declarat Radu Berceanu
.

Cu toate acestea, oficialul recunoaşte că "autostrada Transilvania din păcate are la bază un contract semnat în 2003-2004 foarte, foarte dezavantajos, în care Bechtel are toate drepturile, iar noi avem obligaţia să le dăm bani mulţi. Dacă rupem contractul, iarăşi pierdem foarte mult. Deci e greu de găsit o ieşire", a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

El a mai spus că o variantă posibilă care să fie agreată de ambele părţi ar consta în faptul ca Bechtel să renunţe la constucţia unei părţi de autostradă, care să fie concesionată altei firme.

"Eu am discutat cu ei un program pe anul 2009, un protocol adiţional contractului, prin care să stabilim mai clar anul acesta ce fac ei şi ce le plătim noi. Am discutat cu ei să stabilim nişte lucruri până în 2012, ca să fie foarte clar ce avem noi de făcut şi să fim siguri că putem să terminăm porţiunea de la Câmpia Turzii până la Borş. O a treia problemă pe care o vom relua peste o lună şi jumătate -eu le-am dat-o ca temă de gândire, urmează să vedem ce răspuns o să ne dea- e legată de renunţarea lor eventuală la porţiunea de la Braşov până la Câmpia Turzii, pe care să o scoatem la o concesiune şi să avem o altă firmă", a explicat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, foarte probabil, Bechtel n-ar vrea să renunţe la nimic din actualul contract. 'Probabil că ei n-ar renunţa, dar avem şi noi mijlocul de a renunţa noi la contract, ceea ce o să ne facă însă să pierdem doi ani', a precizat Radu Berceanu.

Luni au fost reluate şi lucrările la autostradă după o pauză de trei luni de şomaj tehnic.
Data: 31.03.2009 , Sursa: antena3.ro
Acest articol a fost vizualizat de : 372 ori.
Cuvinte cheie: Berceanu, autostrada Transilvania,Bechtel

 1-20din 400 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri