Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Bechtel va primi inca 200 mil. euro pentru Autostrada Transilvania


Tăriceanu nu se simte "confortabil" la gândul plăţilor în avans
"Sunt perspective de finalizare a primului tronson de 25 km"
Se cere crearea unei sucursale CNADNR în zona Cluj-Oradea
Când se va da în folosinţă Autostrada Transilvania, câţi bani vor fi investiţi în ea şi care sunt etapele de finalizare a lucrărilor rămân mistere pentru românul de rând. Declaraţiile oficialilor români sunt contradictorii, dacă nu imprecise
. În timp ce ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, declara, în urmă cu trei săptămâni, că, până la sfârşitul anului, Bechtel va finaliza un trnson de 45 de km din autostradă, premierul susţine că "sunt perspective" de finalizare a primului tronson de ... 25 km.
Aflat în judeţul Bihor pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Behtel va primi, integral, în perioada următoare, cele 200 mil. euro care trebuie alocate, până la jumătatea anului, pentru continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania.
"Pe prima jumătate a lui 2008 avem obligaţia să finanţăm cu aproximativ 200 de milioane de euro din suma totală de 400 de milioane de euro (suma alocată în 2008 pentru lucrări la  autostrada Behtel n.r.). Acest lucru va fi realizat, deja a fost discutată şi rezolvată această problemă cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul Transporturilor", a declarat Tăriceanu, citat de NewsIn.
Într-o oarecare măsură mulţumit de ritmul lucrărilor, premierul a amintit că 136 mil. euro, reprezentând 30% din valoarea lucrărilor pe 2008, au fost, deja, plătite în avans. "E o chestiune cu care nu mă simt confortabil, dar contractul a fost astfel negociat pe vremea PSD şi a ministrului Dobre. De obicei, se plăteşte un avans numai la începerea lucrărilor, pe măsură ce ele se execută", a spus premierul, anunţând că va cere ministrului Transporturilor să creeze o sucursală locală a Companieii Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în zona Cluj-Oradea, având în vedere că este dificilă coordonarea lucrărilor de la Bucureşti.
Compania americană de inginerie şi construcţii Bechtel Corp. a anunţat, la mijlocul lunii martie, că veniturile obţinute, în 2007, au crescut cu 32% faţă de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obţinând contracte noi în valoare de 34,1 miliarde dolari.
Borbely vorbea despre 45 km daţi în folosinţă în 2008
Încrezător în puterile companiei americane Bechtel, Laszlo Borbely declara, la 25 martie, că Bechtel va reuşi să predea, până la sfârşitul anului, cei 45 de km din Autostrada Transilvania, deşi recunoaşte că nu a finalizat nici un kilometru până acum. "Eu cred că va reuşi. E vorba de tronsonul Câmpia Turzii – Gilău. Anul trecut s-a lucrat bine. N-au predat, pentru că ei nu predau câte un kilometru, ci o porţiune mai mare. Ultima dată când am fost acolo, în luna noiembrie, deja era o porţiune de trei kilometri pe care mai trebuia doar pus asfaltul. La Săvădisla, Câmpia Turzii, chiar e spectaculos ce s-a făcut anul trecut”, afirma Borbely la Tg.  Mureş. Negând că ar avea cunoştinţă despre o posibilă datorie reclamată, de 51 mil. euro, Borbely a dat asigurări că bugetul MT va fi "sigur" suplimentat în lunile ce urmează, ceea ce va determina Bechtel să lucreze în continuare. "E important nu numai pentru Guvern, ci şi pentru România, pentru această zonă să avem această autostradă finalizată”, a conchis acesta. Proiectul construirii autostrăzii Transilvania, pe relaţia Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri