Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 3 mar 2008
EUR 3,761
USD 2,478
XAU 78,0003

Google

Bechtel se vede pe Discovery


autostrada transilvania

Dupa ce a fost „vedeta“ in nenumarate anchete de presa, autostrada Transilvania ar putea ajunge si subiect de documentar.

Autostrada Transilvania la care lucreaza firma americana Bechtel ar putea deveni subiectul unui documentar care va fi realizat de canalul tv Discovery Channel, a anuntat ieri seful Companiei de Autostrazi (CNADNR), Mihai Grecu
. Acesta a incurcat intre ele emisiunile „Mega Builders“, realizata de Discovery Channel, si „Mega Structures“, difuzata pe National Geographic, anuntind ca documentarul va fi difuzat „pe Discovery Channel, la «Mega Structures»“. Oricum ar fi, intentia canalului american arata „ca lucrurile merg bine“, sustine seful CNADNR.

Potrivit lui Bogdan Sgircitu, purtator de cuvint al companiei americane, o echipa a Discovery a vizitat recent santierul si „s-a aratat incintata“ de lucrari. O decizie finala privitoare la realizarea documentarului va fi luata saptamina viitoare si, daca aceasta va fi pozitiva, documentarul va fi definitivat pina la finele anului. Oficialii firmei Bechtel afirma ca documentarul nu este unul comandat de firma americana pentru a-si spala imaginea sifonata in Romania. „Nu noi i-am contactat. Noi nu vom plati nimic pentru acest documentar“, sustine oficialul firmei americane.

Imaginea Bechtel a fost sifonata in ultima perioada dupa ce presa a aratat ca acest contract este unul pagubos pentru statul roman. Un material realizat recent de firma franceza Scetauroute, care controleaza lucrarile din partea statului roman, precizeaza ca Bechtel are intirzieri majore ale lucrarilor, deseori acestea sint proaste calitativ si nu sint respectate norme de calitate.

Alegerea autostrazii Transilvania pentru un documentar destinat seriei „Mega Builders“ este una ciudata a canalului tv. Autostrada Transilvania, construita in zona de deal, nu este nici pe departe cel mai spectaculos proiect de autostrazi din Europa si nici macar din Balcani. Episodul autostrazii va trebui sa concureze cu altele cu adevarat impresionante difuzate la „Mega Builders“, cum ar fi Dubai Palm Island si Burj Dubai.

 1-20din 238 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri