Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Bechtel primeste un milion de euro pe luna pentru cheltuieli de protocol


autostrada Transilvania,fond de protocol Romanii sunt obligati sa plateasca un milion de euro pe luna „smecherii protocolare” catre firma americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania. Mai mult, chiar daca se apropie alegerile parlamentare, americanii de la Bechtel nu au capacitatea de a finaliza nici 20 de kilometri de autostrada.

Dupa nici o luna de la primul kilometru de asfalt pe autostrada Brasov-Bors, oficiali din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CANDNR) ne-au declarat ca, pana la sfarsitul anului, nu se va putea circula pe nici un kilometru din autostrada Brasov-Bors
. „Americanii de la Bechtel nu se incadreaza in termenele stabilite pentru acest an. Nu au capacitatea de a finaliza lucrarile de asfaltare pentru ca soferii sa poata circula pe un tronson de autostrada. Cu toate ca suntem in luna septembrie, numai 60% din lucrarile stabilite pentru acest an au fost realizate. Nu se vor respecta graficele de executie”, ne-au explicat oficialii Companiei de Autostrazi.
Pe langa penalizarile de zeci de mii de euro pe zi, din cauza ca facturile nu sunt platite la timp, CNADNR achita un milion de euro pe luna „cheltuieli de protocol” catre compania Bechtel. „Confom unei clauze din contract, Bechtel primeste o alocatie lunara de circa un milion de euro, ceea ce ar reprezenta cheltuielile indirecte de capital si de protocol pe perioada derularii contractului. Pe perioada celor opt ani de contract cu amercanii de la Bechtel, statul plateste circa 100 milioane de euro pentru taxele vamale si ceea ce tine de protocol la Bechtel”, ne-au mai declarat reprezentantii Bechtel.

Facturi neplatite de trei luni
Din cauza intarzierilor companiei Bechtel, conducerea CNADNR a cerut deducerea ultimelor trei facturi din avansul de la inceputul anului. „Bechtel a anuntat ca vor executa lucrari de circa 440 milioane de euro in acest an. Conform clauzelor contractuale, compania Bechtel am primit un avans de circa 130 milioane de euro la inceputul anului. In prezent avem trei facturi neplatite in valoare de circa 70 milioane de euro. Din factura pe luna mai s-a platit numai TVA, iar pe lunile iunie si iulie nu s-a platit nimic. Am trimis o adresa companiei Bechtel prin care ii anuntam ca facturile pe cele trei luni se deduc din avans”, ne-au explicat oficialii CNADNR. Rezilierea contractului cu Bechtel ar costa Guvernul 800 milioane de euro. „Compania Bechtel nu are capacitatea sa gestioneze acest proiect. Cele doua tronsoane, aflate in lucru, in lungime de circa 110 km nu se vor finaliza in februarie 2010. Doua santiere sunt in intarziere cu peste sase luni. Daca am rezilia contractul in acest an, tot in 2013 ar putea fi finalizate lucrarile. In doi ani terminam exproprierile si cele sase tronsoane sunt scoase la licitatie. Fiecare tronson ar putea fi construit de alta firma si putem atrage bani europeni”, ne-au mai spus oficialii CNADNR.  

Berceanu: «Nimeni nu poate clinti contractul cu Bechtel»
Dupa cum se desfasoara lucrarile la autostrada Brasov-Bors, fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu a precizat ca cei 415 km de autostrada vor costa peste 7 miliarde de euro si se va finaliza peste aproximativ 10 ani. Berceanu a precizat ca se apropie campania electorala si sunt sanse sa asistam la inaugurarea unui tronson de nici 10 kilometri de autostrada. “Angajatii de la Bechtel sunt baieti frumosi. Cine ar vrea sa plece din Romania cand ar incasa cati bani vor pe o perioada nelimitata? Drumurile si autostrazile sunt o problema de siguranta nationala. Bechtel a construit in Croatia o autostrada cu 6 milioane de euro pe kilometru. Pentru Bechtel, un kilometru din autostrada Transilvania va costa 15 milioane de euro”, a afirmat Radu Berceanu.
Data: 08.09.2008 , Sursa: Gardianul
Acest articol a fost vizualizat de : 219 ori.
Cuvinte cheie: protocol,Autostrada Transilvania

 1-20din 324 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
Nebhotep
Mi se parte ca esti un pic prea entuziasmat de acest efect UE. Nu prea cred ca acesta este motivul. Mai ales ca inca nu exista proiecte importante de infrastructura care sa fie finantate din fonduri europene. Si sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. In acest an am vazut mari campanii de astfaltare in orasele din Vestul tarii. Orase ca Timisoara,Arad,Lugoj,Deva au fost reasfalate in acest an, chiar si strazi care un avusesera asfalt niciodata. Nimic nu s-a facut insa din fonduri de la UE. Tronsonul din DN7 despre care amintesti este realizat prin credit furnizor iar Timisoara - Lugoj are finantare de la Banca Japoniei.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri