Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Bechtel mai angajeaza 5.000 de oameni pentru autostrada pana in 2010


Compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, estimeaza ca, in 2010, numarul angajatilor va fi de 2,5 ori mai mare decat in prezent.  Pentru Bechtel lucreaza in prezent aproape 3.000 de angajati, din acestia 93% fiind romani. Reprezentantii companiei americane sustin ca personalul a ajuns la numarul optim si nu mai au nevoie de oameni in plus la momentul actual.

"Estimam ca, pentru perioada de varf a constructiilor, care va fi atinsa in 2010, compania noastra va avea peste 8.000 de angajati", a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

Conform informatiilor fur-nizate de oficialii constructorului american, lucrarile ce se efectueaza in momentul de fata pe Autostrada Transilvania sunt in special
terasamente, structuri si imbracaminti rutiere pe tronsonul 2B (Cluj Vest - Campia Turzii), respectiv activitati de terasamente si structurale pe tronsonul 3C (Suplacu de Barcau - Bors)

.

Daca in anumite portiuni de pe tronsonul 2B s-a inceput instalarea si nivelarea fundatiei de balast si piatra sparta, pe tronsonul 3C se executa in unele locuri activitati de indepartare a solului vegetal, se face excavare in masa si in unele portiuni se efectueaza instalarea pilotilor si lucrari de fundatie. In ce priveste exproprierile, pe tronsonul 2B aproximativ 80% din terenuri au fost deja expropriate, iar pe tronsonul 3C, numai 46%.

Reprezentantii autostrazii au declarat ca una dintre principalele probleme este legata de faptul ca, desi lucrarile au inceput de patru ani, inca nu le este pus la dispozitie tot terenul. Cele mai mari dificultati sunt pe tronsononul Suplacu de Barcau - Bors, unde de cateva luni sunt probleme din cauza exproprierilor.

Reprezentantii Bechtel spun ca autoritatile, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), au virat doar sumele restante pentru constructiile realizate din decembrie anul trecut si pana in martie anul acesta, cat si cele legate de expropierea terenurilor sau descarcare arheologica.

In martie, oficialii CNADNR au afirmat ca fondurile pentru anul curent s-au terminat, dar ca vor fi facute realocari bugetare.

Conform declaratiilor ministrului transporturilor Ludovic Orban, Bechtel a primit fonduri suplimentare de peste 200 de milioane de euro.

Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi au cerut companiei americane sa finalizeze 25 de kilometri de autostrada intre localitatile Tureni si Valisoara din judetul Cluj. "Constructia primului tronson de autostrada in acest an va fi posibil numai daca toate institutiile implicate vor coopera si ne vor sprijini eforturile pentru a implini acest obiectiv", a declarat Bogdan Sgarcitu.

Reprezentantii Bechtel sustin ca obligatiile contractuale prevad ca tronsoanele 2B si 3C vor fi finalizate in 2010, dar oficialii ministerului au afirmat ca vor incepe lucrarile la portiunea Mihailesti - Suplacu de Barcau si ca in septembrie se va lucra pe portiunea Cluj - Mihailesti, ambele avand ca termen de finalizare 31 decembrie 2011.

Proiectul construirii Autostrazii Transilvania pe relatia Brasov-Bors (415 km) a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro, acordat companiei americane Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Data: 26.06.2008 , Sursa: Ziarul Financiar
Acest articol a fost vizualizat de : 43 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Transilvania,Bechtel,angajari

 1-20din 301 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri