Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Bani pentru pasaje si centuri


Trei obiective arădene, finanţate din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.  Bani pentru infrastructura arădeană. Sumele sunt alocate, potrivit secretarului de stat Eusebiu Pistru, din bugetul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi vizează atât lucrări aflate în derulare, cât şi cele propuse a demara în 2010. Primul obiectiv vizat de minister este pasajul denivelat pe varianta de ocolire a Municipiului Arad peste liniile de cale ferată CF Brad, CF Curtici, intersecţia cu DJ 709B, Şofronea-Curtici. Suma alocată acum din creditele bugetare este de 500.000 lei.

Al doilea obiectiv este pasajul denivelat pe centura de ocolire Arad peste calea ferată Arad-Bucureşti, intersecţia Şiria, suma alocată din credite fiind aceeaşi (500
.000 lei). Dupa aprobarea bugetului pe 2010 ar urma sa inceapa procedurile de licitatie pentru cele doua pasaje pe centura Aradului.

Nici Autostrada Arad-Timisoara-Lugoj, cu varianta de ocolire a Aradului, nu a fost uitata de institutie. Potrivit secretarului de stat Eusebiu Pistru, suma alocata este de 900.000 lei din fonduri BEI.

Proiectul mai dispune de fonduri BEI in valoare de 209.729.000 lei, dar si de alte credite cu aceeasi suma. Autostrada Arad-Timisoara si centura Aradului in regim de autostrada dispune de 52.000.000 lei din Programul Fonduri de Coeziune, iar constructia autostrazii Nadlac-Arad de 63.000.000 lei din credite de coeziune, plus angajarea de credite pana la 365.785.000 lei.
Doar o parte

Sumele alocate pentru cele trei obiective enuntate mai sus nu sunt suficiente pentru finalizarea lucrarilor prevazute. Secretarul de stat Eusebiu Pistru sustine, insa, faptul ca „inca se mai lucreaza la bugetul pe 2010 pentru a vedea daca mai identificam fonduri pentru alocarea unor sume mai mari pe aceste proiecte. Pe viitor mai pot aparea chiar si modificari la sumele alocate”.
Licitatie pe Arad-Nadlac

Reprezentantii ministerului sunt optimisti, in pofida crizei financiare, cand vine vorba de autostrazile care trec prin judetul nostru. Eusebiu Pistru sustine, de pilda, ca „termenul de executie la autostrada Arad – Timisoara, plus varianta de ocolire Arad, nu s-a modificat si ramane acelasi, respectiv 2011” sau ca „autostrada Nadlac-Arad se va scoate la licitatie in perioada imediat urmatoare”.
Data: 06.01.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 530 ori.

Cuvinte cheie: investitii Arad, infrastructura,finantare

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 192 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri