Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Bani de pe urma autostrazii


autostrada transilvaniaCompania Grandemar din Cluj-Napoca, specializată în extracţia pietrei pentru construcţii estimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri de aproximativ 32 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o dublare a indicatorilor financiari faţă de anul trecut
. La începutul anului 2007, conducerea firmei clujene prognoza pentru exerciţiul financiar 2006-2007 vânzări totale de 8,5-9 milioane de euro, obţinând, până la finele anului trecut, o cifră de afaceri de aproximativ 16 milioane de euro (53.149.036 lei).

’’Datorită numărului mare de centre comerciale şi imobile care se construiesc în zona Cluj, reabilitarea străzilor, modernizarea aeroportului din Cluj-Napoca, şi nu în ultimul rând evoluţiei pozitive a lucrărilor la autostrada Transilvania, cifra de afaceri Grandemar a crescut în 2007 cu mult peste aşteptările noastre. Pentru acest an, ne propunem o dublare a vânzărilor companiei, ţinând cont de faptul că Grandemar este unul dintre principalii furnizori de agregate de carieră pentru autostrada Transilvania, în urma semnării unui contract de colaborare cu firma Bechtel, iar lucrările la autostradă vor necesita livrarea unor cantităţi mari de piatră’’, a declarat Simona Voican, reprezentant al companiei Grandemar.

Compania a investit în 2007 peste 3,6 milioane de euro pentru modernizarea instalaţilor de extracţie de la carierele din Poieni şi Bologa, achiziţionarea de echipamente şi utilaje necesare activităţilor de producţie, înnoirea parcului auto, dar şi pentru mărirea capacităţilor de extracţie la  carierele Moigrad şi Morlaca. Potrivit conducerii companiei clujene, în acest an, Grandemar va derula investiţii în vederea măririi capacităţilor de extracţie şi va continua activităţile de furnizare a agregatelor pentru programul de reabilitare a străzilor din municipiul Cluj-Napoca, dar şi pentru alte proiecte din zona Transilvaniei.

Compania Grandemar are sediul administrativ în Cluj-Napoca, iar activitatea de producţie se desfăşoară în trei cariere mari din judeţul Cluj (Poieni, Bologa şi Morlaca), două cariere de mică întindere şi capacitate (Valea Lungii şi Bologa-Hent) şi cariera Moigrad din judeţul Sălaj. Principalele produse ale companiei clujene sunt piatra spartă pentru calea ferată, nisipul de concasaj, criblurile asfaltice şi piatra brută, mărfuri adresate în special utilizatorilor din reţeaua de întreţinere a drumurilor judeţene şi naţionale.

Grandemar Cluj face parte din Patronatul Producătorilor de Agregate din România, alături de companii precum Lafarge Agregate Betoane, Carpat Agregate, Strabag, SCH Constanţa sau Agremin Targovişte, printre operatorii puternici din acest sector numărăndu-se şi Holcim România. Anul trecut, pe piaţa de agregate activau aproximativ 700 de operatori, iar conform unor estimări, valoarea investiţiilor în acest sector este de ordinul zecilor de milioane de euro.

Compania Grandemar a fost înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea fostei întreprinderi de stat I.P.I.C.-C.F. Cluj, cu principal domeniu de activitate extracţia, producerea şi comercializarea agregatelor de carieră. Principalul acţionar al companiei este Bloem Internaţional BV, din Olanda, care deţine 50,8% din acţiuni, grupul Bloem fiind o afacere a unei familii olandeze care mai cuprinde companii din domeniul utilajelor, echipamentelor şi transportului. Firma austriacă de construcţii Strabag Egipto deţine circa 41,2% din acţiunile Grandemar, restul acţiunilor fiind deţinute de alţi proprietari.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri