Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Autostrada zburatoare incepe din Nord


autostrada suspendata Bucuresti Bucureştiul va suferi anul aceste multe modificări la capitolul infrastructură. Se vor construi pasaje, parcări, străpungeri în aşa fel încât traficul să nu mai fie un coşmar. Autostrada suspendată se va realiza pe bucăţi, primul modul fiind demarat anul acesta în zona Şoseaua Petricani - Şoseaua Pipera - Strada Avionului - Aerogării
.Chiar daca este un an de criza, se va construi pe banda rulanta in Capitala. Bucurestenii trebuie sa se inarmeze cu rabdare, primarul Oprescu cerandu-si scuze de pe acum pentru disconfortul din trafic. Pe scurt vor fi continuate proiectele lasate mostenire de la vechea conducere, cum ar fi Pasajul Basarab si vor fi demarate altele, spre exemplu autostrada suspendata. "In iulie 2008 am preluat un numar de santiere in executie si o serie de santiere blocate.

La Pasajul Basarab se lucra in baza unui proiect ce nu avea nici o legatura cu realitatea, pe Bulevardul Constantin Brancoveanu au fost «omise» in timpul proiectarii retelele de iluminat public, apa, canalizare si parcari. In Piata Eroii Revolutiei s-au identificat o serie de nereguli. La aceasta lucrare s-a constatat ca s-au inlocuit finisajele trotuarelor din asfalt de 500.000 RON, in granit, de 3.500.000 RON, bani decontati fara act aditional.

Desi lucrarea era realizata doar in proportie de 35%, aceasta a fost oprita cu o zi inaintea termenului de predare", a spus edilul. Asta a fost. Ce va urma. In primul rand va fi inceputa deja celebra autostrada "zburatoare", constructia ei fiind facuta pe bucati. Primul modul va fi pe Soseaua Petricani - Soseaua Pipera - Strada Avionului - Aerogarii. Lucrarile vor fi demarate imediat dupa ce se va stabili daca investitia se va face pe banii municipalitatii sau pe baza unui parteneriat public privat. Nu este exclusa nici perceperea unei taxe.

Al doilea modul este desenat pe axa Aerogarii - Elena Vacarescu - DN1 - Poligrafiei si Calea Grivitei. Ultima bucata din autostrada va fi Calea Grivitei - Giulesti - Lacul Morii - A1 - Bulevardul Iuliu Maniu. Celelalte proiecte care vor incepe anul acesta sunt: strapungerile Buzesti - Berzei - Uranus, Doamna Ghica - Chisinau, Autostrada A1 - Ciurel, 1 Mai (fosta Compozitorilor) Pasajul Doamna Ghica - Soseaua Colentina, Pasaj denivelat subteran Piata Presei Libere, Str. Avionului, modernizarea unor strazi cu linii de tramvai - Iancului - Pantelimon, Bulevardul Aerogarii, Strada Liviu Rebreanu.

GROPI ASFALTATE SI DE ARMATA
Constructorii care au in administrare principalele artere de circulatie ale Capitalei au fost mustruluiti ieri de primarul Sorin Oprescu. Ei au primit un ultim avertisment. In cazul in care pana luni, 8 februarie, gropile aparute in carosabil dupa deszapezire nu vor fi reparate, firmele de constructie isi vor pierde garantia, care este in jur de zeci de miliarde de lei pentru fiecare societate in parte, iar lucrarile vor fi facute de armata. "Este pentru ultima data cand va spun sa va faceti treaba. Nu este o amenintare, este o discutie civica. Va rog sa va onorati contractele", le-a spus Oprescu constructorilor.

Nu a fost prima oara cand edilul i-a avertizat, insa pana ieri nimeni n-a facut mai nimic. "Plombele pe care o sa le punem acum nu vor dura mult, nu au nici o garantie. Dar le vom face", a declarat Daniel Puscasu, director executiv Eurovia. O groapa asfaltata va costa in jur de 5 milioane de lei vechi. 100 din cele 500 aflate in administrarea municipalitatii sunt pline de gropi.
Data: 03.02.2010 , Sursa: Jurnalul National
Acest articol a fost vizualizat de : 631 ori.

Cuvinte cheie: autostrada suspendata,Bucuresti,Oprescu

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 337 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/03/pasajul-basarab-2.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/02/pasajul-basarab.html http://vlutic.blogspot.com/2009/11/respectarea-termenelor.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri