Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Autostrada urbana asteapta fonduri europene


 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) a scos la bataie 6,5 milioane de euro pentru a contracta asistenta tehnica in vederea realizarii documentatiilor pentru realizarea centurilor ocolitoare din 11 judete, printre care se numara si Clujul.

Conform comunicatului emis de CNADNR, consultantii vor contribui, practic, la obtinerea de fonduri europene in vederea finantarii centurilor ocolitoare.in Cluj-Napoca, consultanta tehnica ce va fi contractata de CNADNR vizeaza asa numita autostrada urbana Gilau-Jucu
. “Pentru acest proiect exista deja studiul de fezabilitate incheiat. Nu stiu cum stau celelalte judete, dar la noi s-a aprobat.

Acum, in vederea obtinerii de fonduri europene, mai este nevoie si de un consultant care sa puna cap la cap toate documentatia, in ce priveste solutiile tehnice, detaliile de executie, documentatia de atribuire, totul”, sustine directorul adjunct al filialei regionale Cluj din cadrul CNADNR, Marius Cataniciu. in opinia acestuia, suma scoasa la bataie pentru consultanta este destul de mica.

“Nu stiu acum exact care va fi procedura licitatiei pentru atragerea acestor consultanti, dar banii sunt oricum putini daca avem in vedere ca valoarea unei centuri de ocolire este imensa, iar consultantul ar trebui sa incaseze intre 2 si 5% din valoare totala a acestui proiect. Iar daca cei 6,5 milioane se impart la 11 judete plus Bucurestiul, nu stiu in ce masura vor fi indeajuns”, a spus Cataniciu.

 

in afara de judetul Cluj, serviciile de asistenta tehnica pentru studiul de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie vor mai fi contractate si pentru variantele de ocolire din judetele Ilfov, Calarasi, Constanta, Dâmbovita, Iasi, Suceva, Gorj, Giurgiu, Vrancea si Dolj. Termenul de depunere a ofertelor pentru consultanta este 1 septembrie, urmând ca in doua saptamâni sa fie anuntate societatile câstigatoare.

 Durata contractului ar urma sa fie de circa 15 luni de la semnaraea contractului. in alegerea ofertei câstigatoare se va tine cont in proportie de 60% de proiectul tehnic si de 40% de propunerea financiara a societatilor interesate. Varianta de sud a autostrazii urbane este singurul,dintre noile proiecte de artere ocolitoare ale municipiului Cluj-Napoca a carui documentantie a fost aprobata de comisia interministeriala de la Bucuresti.

Autostrada urbana ar urma sa imbrace câte patru benzi pe sens si a fost evaluata la circa 100 de milioane de euro, având in vedere ca traseul a fost scurtat (Gilau - Floresti - Faget - Statiunea Palocsay - Someseni – Dezmir - Apahida - Jucu).
Data: 13.07.2008 , Sursa: Ziua de Cluj
Acest articol a fost vizualizat de : 300 ori.
Cuvinte cheie: autostrada urbana, cluj napoca

 1-20din 308 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri