Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Autostrada urbană trece pe la nord de Cluj


autostrada urbana clujCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) a demarat actualizarea studiului de fezabilitate pentru varianta Nădăşel – Apahida de ocolire a municipiului Cluj.
Oficialii Consiliului Judeţean (CJ) au declarat că traseul va avea 42 de kilometri, iar de partea de studiu de fezabilitate şi proiect tehnic se va ocupa societatea DP Consult, care a mai avut contracte cu administraţia judeţeană
.

Ruta ocolitoare Nădăşel – Apahida, prin nordul municipiului Cluj-Napoca, a fost negociată încă de anul trecut cu oficialii CNADN, în momentul în care s-a discutat despre traseul autostrăzii urbane Gilău - Jucu (aşa-zisa “autostradă Nokia” – n. red.), care tranzitează partea de sud a oraşului, la cererea companiei finlandeze.

La discuţiile din octombrie anul trecut, din cadrul Comisiei Judeţene de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, preşedintele CJ, Marius Nicoară, dar şi viceprimarul Boros Janos au pledat pentru o rută de ocolire prin nord, deoarece un astfel de traseu va deservi investiţiile concentrate în zona Chinteni – cartierele de locuinţe Lomb şi Tineretului, dar şi noile proiecte ale administraţiei judeţene din comuna Baciu sau depozitul ecologic regional care urmează să se amenajeze la Pădureni, în comuna Chinteni.

Prezent la acea întrunire, şeful CNADN, Mihai Grecu, între timp schimbat din funcţie de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a girat propunerea şi a declarat că va susţine proiectul în Comisia Tehnică de la Bucureşti. “Trebuie să analizaţi care tronson este mai important, cel de N-V sau cel de N-E, de la Autostrada Transilvania spre oraş sau de la Nodul Nădăşel spre Apahida. Tot proiectul ajunge undeva la 500 de milioane de euro, dar deocamdată nu există finanţare pentru el”, preciza Grecu.

 


S-a ales tronsonul Nădăşel - Baciu

 

Atât forul judeţean, cât şi municipalitatea au ales ca într-o primă etapă să se realizeze o variantă ocolitoare de la Nădăşel (comuna Gârbău – n. red.) până la Apahida, prin nordul municipiului, urmând ca cealaltă bucată, Nădăşel – Sânpaul, unde urmează să se facă joncţiunea cu Autostrada Transilvania, să fie studiată ulterior.

 “Este vorba despre 42 de kilometri între Baciu şi Apahida. Costurile ar fi de peste 300 de milioane de euro pentru realizarea efectivă”, a menţionat ieri arhitectul judeţului, Radu Spânu. El a adăugat că toţi parametrii (număr de benzi, lungime şi lăţime, costuri – n. red.) şi traseul efectiv se vor cunoaşte după ce va fi gata studiul de fezabilitate.

“Săptămâna următoare vom merge la Bucureşti să înnodăm relaţiile cu noul şef al CNADN, Dorin Debucean, care l-a înlocuit pe Mihai Grecu. După ce vom sta la masă, vom şti exact ce curs va urma proiectul autostrăzii urbane pe la nord”, a mai adăugat Spânu.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri