Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Autostrada taxata spre Moldova, pana Ón 2012


CNADNR a făcut primul pas pentru construirea austostrăzii. Miercuri s-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Totodată s-a anunţat că centura-autostradă în jurul Bucureştiului va fi cu taxă.
 
27 Aug 2008
 Guvernul tot anunta noi autostrazi, dar cele incepute par a nu se termina niciodata 
 
 
 
Guvernul tot anunta noi autostrazi, dar cele incepute par a nu se termina niciodataAutostrada va începe în sudul municipiului Ploieşti, în zona localităţii Poiana, şi va fi încheiată în comuna Albiţa din judeţul Vaslui, urmând a fi realizată în concesiune, asemenea altor tronsoane de autostradă aflate în stadiul de proiect, precum porţiunea Comarnic-Braşov

.

„Credem că 450 de kilometri ar putea fi deschişi integral traficului în 2012“, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Într-o primă etapă, CNADNR a încredinţat firmei Louis Berger un contract în valoare de 2,3 milioane de euro, pentru realizarea studiului de fezabilitate şi asistenţă tehnică pe parcursul procedurii de concesiune.
Studiul de fezabilitate va fi realizat în termen de un an, un alt an fiind necesar pentru negocierea concesiunii. În consecinţă, lucrările ar putea începe cel mai devreme în 2010. Autostrada va fi situată pe Coridorul IX paneuropean de transport care traversează Europa, începând la Helsinki - Finlanda şi se termină la Salonic în Grecia. Construirea acesteia este justificată şi de faptul că în perioada 2005-2008 traficul rutier către Moldova a crescut de la 16.000 de vehicule zilnic la 25.000.

Traseul precis al autostrăzii nu este stabilit precis, urmând să fie precizat atât de studiul de fezabilitate, cât şi de proiectul care va fi făcut de viitorul concesionar. Ceea ce se ştie este că autostrada „va fi prelungită de la Focşani la Bacău, unde se va lega de centura ocolitoare a acestuia (deocamdată şi ea în fază de proiect - n.r.), apoi urmând traseul Vaslui-Albiţa“, a spus ieri purtătorul de cuvânt al CNADNR.

Planurile CNADNR privesc şi celelalte porţiuni ale tronsonului IX de transport. Şoseaua care leagă Giurgiu de Adunaţii Copăceni, cu o lungime de 36 de kilometri, va fi lărgită la patru benzi. Finanţarea acestei lucrări se va face pe baza unui împrumut nerambursabil ISPA, în proporţie de 66% (restul de la buget). Pentru centura de ocolire a localităţii Adunaţii Copăceni ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 1 februarie 2008, perioada de efectuare a lucrărilor fiind de 18 luni. Tronsonul Adunaţii Copăceni-Bucureşti va fi de asemenea modernizat, pentru aducerea acestuia la standard de drum expres, termenul de efectuare a lucrărilor urmând a fi 2010.

Zona sudică din România a Coridorului IX va fi legată de cea nordică prin centura sud cu profil de autostradă care urmează să fie realizată în jurul Bucureştiului, tot prin concesiune. Deşi în multe ţări europene traficul pe centurile ocolitoare ale oraşelor nu este taxat, pentru a fi încurajată ocolirea, nu aceasta va fi şi situaţia pe centura-autostradă din jurul Capitalei. „Foarte probabil traficul va fi taxat. Totul depinde de posibilităţile economice, spre exemplu de evoluţia PIB-ului în următorii ani“, a apreciat purtătorul de cuvânt al CNADNR.

Acesta a dat exemplul unor ţări, precum Grecia, unde traficul pe autostrăzile de centură s-ar taxa. În continuare autostrada se va îndrepta spre Ploieşti pe şase benzi. Tronsoanele Bucureşti-Moara Vlăsiei şi Moara Vlăsiei-Poiana vor fi construite de o asociere condusă de firma italiană Pizarotti şi, respectiv, grupul român de firme Spedition UMB-Euroconstruct Trading 98-Pa&Co.

Data: 28.08.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 242 ori.
Cuvinte cheie: autostrada,taxa,\moldova,Vucuresti,Bacau,Coridorul IX

 1-20din 200 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri