Prima pagina    Forum

Autostrada spre Brasov se deschide doar pentru tarani


Locuitorii capitalei vor ajunge în 2009 pe autostrada promisă de Boc doar parcurgând zeci de kilometri de gropi pe drumuri judeţene.Aproximativ 30 de kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai precis porţiunea cuprinsă între localităţile Moara Vlăsiei şi Bărcăneşti, la sud de Ploieşti, ar putea fi gata în acest an, a declarat duminică la Ploieşti premierul Emil Boc. „Anul acesta sper să se poată circula pe 30 de kilometri la stadiul de asfalt, urmând ca, până în iulie 2010, să fie finalizat (tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti - n.red.)“, a zis primul-ministru. Boc nu a precizat şi cine ar putea circula pe autostrada care, cel puţin în acest an, pleacă din câmp şi se opreşte în câmp. Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi nu cred că circulaţia pe cei 30 de kilometri va fi posibilă. „Anul acesta nu se va putea circula pe ea deoarece nu sunt construite podurile (aproximativ zece pe tot traseul - n.red.). A spus-o anterior şi ministrul Transporturilor“, a declarat ieri Adrian Ionescu, director adjunct pentru autostrăzi al companiei.
 
Potrivit calculelor făcute de Boc şi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la mijlocul anului viitor se va putea circula aproape integral pe autostradă, între şosea       ua de centură a Capitalei şi localitatea Ploieşti
. Conditia va fi ca pana la finele anului sa fie terminate lucrarile de largire a centurii nord a Capitalei, dupa cum este si programat. Contrar, lehamitea soferilor cauzata de aglomeratie ii va tine departe de autostrada.
 
Pentru bucuresteni autostrada nu va fi de nici un ajutor in acest an. Daca vor dori cu orice pret sa se suie pe ea, locuitorii Capitalei vor trebui sa strabata aglomeratul DN1 pana la Balotesti, de unde, pret de 15 kilometri, vor merge pe un drum judetean pana la Moara Vlasiei. Aici, la kilometrul 19, se va afla unul dintre cele doua noduri rutiere din judetul Ilfov. Cealalta varianta de acces pe cei 30 de kilometri este tot pe DN1, pana la Tancabesti. De aici, pe un drum judetean combinat cu altul comunal, automobilistii vor ajunge la kilometrul 25 al autostrazii, la est de Snagov, unde se va afla un al doilea nod rutier. Circulatia pe autostrada chiar si pentru localnicii din Ilfov va fi posibila doar daca va fi terminat nodul rutier de la Barcanesti, unde se va putea iesi de pe autostrada in DN1, sau cel de la Brazi, spre centura vest Ploiesti.
 
Daca pentru bucuresteni este interzisa in 2009, la fel ca nodurile rutiere pe care acestia vor putea urca pe autostrada (acestea nu vor fi gata nici anul viitor), cel putin peste 10.000 de locuitori din Snagov, Moara Vlasiei, Nuci, Caciulati vor putea alege pe ce nod rutier intra pe autostrada. Cele doua noduri rutiere ce deservesc localitatile situate la cel mult zece kilometri una de cealalta se afla, la randul lor, la o distanta de sase kilometri. Primul se afla la Moara Vlasiei, la kilometrul 19 al autostrazii, celalalt la kilometrul 25, aproape de Snagov. Celelalte noduri vor fi: patru in Capitala, respectiv in zonele Petricani, Gherghitei, centura Bucuresti si viitoarea autostrada de centura a Capitalei, altele doua fiind la sud de Ploiesti asigurand legatura cu DN1 si centura vest Ploiesti. Pentru construirea nodului rutier de la Moara Vlasiei, lucrare care nu se regasea in planurile initiale ale Companiei de Autostrazi realizate in 2003, se vor cheltui aproximativ 3-4 milioane de euro. De aceasta suma primaria Moara Vlasiei nu ar fi putut face rost niciodata, in pofida faptului ca terenurile de aici, alaturi de cele de la Snagov, sunt cele mai scumpe din judetul Ilfov.
 
Mecanismul prin care potentatii zonei au obtinut aceasta este simplu, anume santajul, explica un oficial din cadrul proiectului, care a cerut anonimatul. „Primariile din zona, cum ar fi Moara Vlasiei, Nuci, au spus ca isi dau avizele necesare doar daca sunt construite noduri rutiere spre aceste localitati. Au existat presiuni puternice manifestate din directia celor care au terenuri in zona si a caror valoare a crescut astfel“, spune acesta.
Data: 13.07.2009 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 751 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti Ploiesti

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri