Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Autostrada Transilvania a intrat in faza critica


Şantierul Bechtel ar putea fi închis dacă guvernul nu va aloca mai mulţi bani, susţine liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop.

Lucrările la Autostrada Transilvania, care va lega Braşovul de punctul de trecere a frontierei de la Borş, judeţul Bihor, sunt în pericol de a fi oprite a doua oară. Informaţia a fost furnizată de liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, care a discutat ieri, la sediul Bechtel de la Săvădisla, judeţul Cluj, cu directorul general al companiei americane, Michael Mix
. „Există riscul ca lucrările să fie oprite, pentru că cei de la compania americană nu sunt de acord să finanţeze la infinit lucrările, iar statul să rămână în urmă cu plăţile. Directorul Michael Mix mi-a spus acest lucru“, a precizat Grigore Pop.

Potrivit acestuia, în 2008, statul român trebuie să finanţeze lucrări în valoare de 442 de milioane de euro. „Din această sumă s-a plătit un avans de 130 de milioane de euro cu care s-au mai astupat nişte găuri. Directorul de la Bechtel mi-a spus că lucrările pe decembrie, ianuarie, februarie şi martie, în valoare de 52 de milioane de euro, încă nu au fost achitate de stat“, a mai spus Pop.

Cei 3.500 de angajaţi care lucrează la autostradă sunt decişi să blocheze drumurile naţionale din zonă, dacă guvernul nu va finanţa lucrările.

Tronson finalizat de ochii lumii

Pop spune că suma promisă de guvern, la viitoarea rectificare bugetară, este foarte mică. „Am înţeles de la Michael Mix că au fost negocieri purtate cu primul-ministru Tăriceanu şi cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, şi că suma promisă este de doar 92-95 de milioane de euro, care nu ajunge decât pentru a acoperi un petic“, a mai precizat Pop. Liderul Cartel Alfa a mai spus că finalizarea celor 27 de kilometri de autostradă dintre Gilău şi Turda este doar de ochii lumii. „Vor să termine porţiunea respectivă, dar nimeni nu a alocat bani să racordeze acest tronson la drumurile naţionale existente. Aceşti kilometri sunt doar de ramă“, a mai spus Pop.

Directorul de comunicare la Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a precizat că problema finanţării este una serioasă şi că, pe lângă aceasta, compania întâmpină greutăţi atât în predarea terenurilor pe unde va trece autostrada, cât şi în finalizarea proiectării la noile tronsoane ale autostrăzii. „Suma de 95 de milioane de euro care a fost promisă nu poate fi suficientă“, a spus Sgârcitu.
Data: 02.04.2008 , Sursa: Evenimentul Zilei
Acest articol a fost vizualizat de : 192 ori.
Cuvinte cheie: autostrada transilvania

 1-20din 300 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri