Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Autostrada Transilvania: lucrari “haotice si sporadice”


Reprezentantii companiei Bechtel se declara nemultumiti de modul în care decurg lucrarile si acuza lipsa de fonduri.
Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al constructorului Autostrazii Transilvania, a precizat ca Bechtel asteapta în continuare fondurile pe care Ministerul Transporturilor trebuie sa le aloce companiei pentru ca proiectul autostrazii sa nu fie blocat. “Una e sa ai bani si sa lucrezi constant, într-un ritm sustinut, si alta e sa lucrezi sporadic si haotic, lucru care se întampla acum”, a afirmat Sgarcitu
. El a apreciat c` exista sanse ca lucrarile sa fie stopate în cazul în care fondurile guvernamentale vor întarzia sa apara.

Reprezentantul Bechtel sustine ca “deocamdata” lucrarile la Autostrada Transilvania se desfasoara normal. El a afirmat însa ca spera ca Ministerul Transporturilor va pune la dispozitia companiei, cat mai repede, fondurile prevazute în contract.

în urma cu o luna, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Mihai Grecu, afirmase ca Ministerul Transporturilor nu mai are fonduri pentru lucrari în acest an, dupa ce a fost platit un avans de peste 140 de milioane de euro. Cu toate ca suma pe care Bechtel a primit-o în 2008, respectiv 52.000.000 de euro, nu acopera cheltuielile, Bogdan Sgarcitu este de parere ca lucrarile la autostrada nu vor putea fi stopate, desi admite ca “este o varianta de luat în calcul daca fondurile vor întarzia sa apara”.

Reprezentantul Bechtel a precizat ca sistarea lucrarilor nu se va produce de pe o zi pe alta si a declarat ca, de îndata ce compania va lua aceasta decizie, va trimite Guvernului Romaniei o scrisoare de notificare. Din acel moment, Guvernul va avea la dispozitie, conform legii, 30 de zile în care va putea schimba situatia, prin plata datoriilor.

Sgarcitu s-a plans si de faptul ca Bechtel are mari probleme legate de exproprierea pamanturilor aflate pe traseul Autostrazii Transilvania. “S-a întarziat si cu banii pentru dosarele deja procesate.

Procesul în sine este depasit: sunt oameni care au primit la schimb terenuri care sunt în litigiu, pentru care ulterior s-au emis pretentii. Mai sunt cazuri unde masuratorile topo nu au fost corecte, iar oamenii se cearta pentru o granita”, a spus reprezentantul companiei Bechtel. El a mai precizat ca nici în cele sase noi sectoare, la care lucrarile ar trebui sa înceapa în acest an, proiectarea nu a fost finalizata. “Lucrul acesta ne afecteaza eficienta”, a mai declarat Sgarcitu.

 

“Risc de 95%”

 

Presedintele sindicatului Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a apreciat ca, din cauza Guvernului Romaniei, exista varianta, tot mai amenintatoare, ca lucrarile la Autostrada Transilvania sa fie sistate.

“Este un risc de aproximativ 95% ca lucrarile sa fie oprite în totalitate, iar cei 3.500 de lucratori sa fie disponibilizati. Decizia de sistare nu va fi luata, însa, de Bechtel la Cluj, ci la Londra sau în Statele Unite. Asteptam acum reactia lor. Situatia e ca un streang care sta deasupra capului”, a precizat liderul Cartel Alfa Cluj.

 

Sindicalistii ameninta cu proteste de amploare

 

Grigore Pop a mentionat ca sindicalistii pregatesc deja blocarea drumurilor de acces spre autostrada, precum si alte miscari sindicale de amploare, daca situatia nu va fi remediata. “La aceasta ora nu exista finantare. Guvernul s-a angajat, e scris pe hartie, ca va asigura 442 de milioane de dolari. Or, pe primele trei luni ale anului s-au dat aproximativ 52 de milioane”, a mai spus Pop.

El a precizat ca ia în calcul si costurile care ar putea aparea, pentru reabilitarea tronsoanelor de autostrada construite pana la acest moment, în cazul în care lucrarile vor fi întrerupte. “Stoparea activitatii va degrada ceea ce s-a facut pana acum. Cine va raspunde de readucerea lucrarilor la starea initiala?”, s-a întrebat sindicalistul.
Data: 03.04.2008 , Sursa: Ziua de Cluj
Acest articol a fost vizualizat de : 193 ori.
Cuvinte cheie: autostrada transilvania, bechtel

 1-20din 299 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri