Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Autostrada Nokia, prelungita pana la Dej si continuata cu un drum expres pana la Bistrita


autostrada transilvania,Nokia, Jucu, Dej Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania va comanda un studiu de fezabilitate pentru autostrada Jucu-Dej si prelungirea acesteia cu un drum expres pana la Bistrita, valoarea estimativa a contractului fiind de 3,66 milioane de lei, asigurata de la bugetul de stat. Soseaua va extinde viitoarea autostrada Nokia, Cluj-Jucu, pana la Dej, unde grupul german Kolbenschmidtse va produce blocuri motoare pentru modelele Porsche, Jaguar si Mercedes
.

Autostrada Nokia va asigura legatura intre autostrada Transilvania, municipiul Cluj-Napoca si localitatea Jucu, unde se afla fabrica de telefoane mobile a grupului finlandez.
Traseul autostrazii se desprinde din centura Clujului, va traversa judetul Cluj si va continua la profil de drum expres pana la municipiul Bistrita, pe teritoriul judetului Bistrita Nasaud si va asigura o legatura rapida cu DN 17 Bistrita - Vatra Dornei - Suceava.
Autostrada Jucu-Dej va asigura legatura cu centura Clujului si va incepe din apropierea localitatii Jucu, traseul va urmari albia raului Somesul Mic, va ocoli localitatea Bontida prin partea de vest si va intersecta apoi DN 1C in dreptul localitatii Baita. In continuare, autostrada va ocoli Gherla pe la vest, prin doua pasaje peste calea ferata si continua directia sud-nord pana in partea de sud-vest a Dejului, potrivit unui anunt al Companiei de Drumuri.
Apoi, autostrada va continua in drumul expres printr-un nod rutier, care va extinde traseul pe partea stanga a raului Somesul Mare, va ocoli orasul Beclean prin sud, va traversa raul Sieu in apropierea localitatii Sieu Sfantu si va continua pana in Bistrita la intersectia cu DN 17.
Soferii vor putea circula pe autostrada in lungime de circa 30 de km cu 130 de km/h, iar pe drumul expres de aproximativ 45 de km cu 120 de km/h.
Pentru constructia acestora, statul va fi nevoit sa exproprieze o suprafata de 300 de hectare, care reprezinta terenuri din extravilanul si intravilanul localitatilor.
Pe traseul autostrazii si al drumului expres vor exista parcari si spatii de servicii, care vor include, printre altele, benzinarii, restaurante, moteluri, toalete si spatii comerciale.
Atat autostrada, cat si drumul expres vor avea patru benzi, cate doua pe fiecare sens. Studiul de fezabilitate va trebuie realizat in 210 zile de la data atribuirii contractului, ofertele putand fi depuse pana la 6 octombrie. In atribuirea licitatie, propunerea financiara va avea o pondere de 55%, iar cea tehnica de 45%.
Data: 01.09.2008 , Sursa: euractiv.ro
Acest articol a fost vizualizat de : 217 ori.
Cuvinte cheie: autostrada transilvania,Nokia, Jucu, Dej

 1-20din 324 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
Nebhotep
Mi se parte ca esti un pic prea entuziasmat de acest efect UE. Nu prea cred ca acesta este motivul. Mai ales ca inca nu exista proiecte importante de infrastructura care sa fie finantate din fonduri europene. Si sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. In acest an am vazut mari campanii de astfaltare in orasele din Vestul tarii. Orase ca Timisoara,Arad,Lugoj,Deva au fost reasfalate in acest an, chiar si strazi care un avusesera asfalt niciodata. Nimic nu s-a facut insa din fonduri de la UE. Tronsonul din DN7 despre care amintesti este realizat prin credit furnizor iar Timisoara - Lugoj are finantare de la Banca Japoniei.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri