Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Autostrada Comarnic Brasov trebuie sa fie gata pe 18 ianuarie 2014


Concesionarul Vinci trebuie să termine autostrada, în patru ani începând de astăzi. Abia după ce se va ianugura traseul, Vinci poate să primească primii bani din 4,8 miliarde de euro, pe care-i va încasa în următorii 26 de ani. 

 

Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, tronsonul menţionat ar trebui să fie finalizat peste 4 ani începând de astăzi

. Totusi, Berceanu a sublinat ca e posibil ca acest termen sa fie depasit in cazul in care pe traseul autostrazii vor fi descoperite situri arheologice. Ministrul a adaugat ca, in acest caz, proiectul autostrazii ar putea fi modificat.

 

"Pe noi nu ne intereseaza foarte tare cum isi stabliesc dumnealor etapele. E mai putin important daca proiecteaza un an si construiesc 3 sau daca proeicteaza 3 si lucreaza 1. Pe noi ne interseaza cel mai mult ca dumnealor sa reuseasca sa incheie etapa financiara, ca daca nu vor reusi, nu se va mai intampla nimic, nu va mai fi niciun contract si va trebui sa luam totul de la capat, a subliniat Berceanu.

 

Penalitati pentru constructor daca intarzie peste termenul de 4 ani

 

Pe de alta parte, ministrul a mai spus, pentru capital.ro ca in cazul in care consortiul va depasi termenul de 4 ani, acesta va trebui sa suporte penalitati. Berceanu nu a putut specifica valoarea acestora, insa a mentionat ca este vorba de un anumit procent din valoarea contractului care este greu de calculat din cauza complexitatii proiectului.

 

Berceanu a explicat ca, in privinta taxei pe care utilizatorii viitoarei autostrazi vor trebui sa o plateasca, aceasta ar putea fi schimbata dupa un an de la darea in folosinta. Mai mult, Berceanu a precizat ca in cazul in care pe tronsonul de autostrada Comarnic-Barsov nu vor circula atatea masini cat se estimeaza in prezent, statul roman va trebui sa plateasca anumite sume de bani consortiului Vinci–Aktor. Ministrul nu a mentionat despre ce sume este vorba insa a precizat ca in cazul in care volumul de trafic va fi cel estimat sau chiar mai mare, statul roman urmeaza sa primeasca si el o parte din taxa perceputa de la cei care vor utiliza autostrada.

 

La semnarea contractului a fost de fata si premierul Emil Boc. Acesta s-a aratat optimist si a precizat ca peste 4 ani romanii vor putea circula cu masina pe autostrada intre Bucuresti si Brasov, iar circulatia aglomerata pe aceasta ruta va fi de domeniul trecutului. In schimb, ministrul Berceanu a tinut sa precizeze ca in cazul in care taxa de autostrada se va dovedi prea mare soferii vor alege din nou sa circule pe DN1 si DN1A ceea ce inseamna ca taxa va fi stabilita in timp pe principiul cerere/oferta.  Daca incasarile vor fi insuficiente, tariful ar urma sa fie majorat.

 

Costul total al autostrazii, platit in 30 de ani: 4,8 miliarde de euro

 

Vinci va primi, in cei 30 de ani care curg incepand de azi, 4,8 miliarde de euro. Din suma totala, 3,108 miliarde euro reprezinta cheltuieli cu imprumutul principal, 670 milioane euro - cheltuieli cu creditul subordonat, 323 milioane euro - cheltuieli legate de operare si intretinere, 584 milioane euro - taxe, impozite si alte costuri financiare, 146 milioane euro - inflatia, potrivit Ministerului Transporturilor. Suma de 323 de milioane de euro aferenta cheltuielilor legate de operare si intretinere reprezinta doar o parte din costul total al acestei activitati, restul fiind suportat din taxele de concesiune - taxa de autostrada, chirii si altele.


Data: 18.01.2010 , Sursa: Capital
Acest articol a fost vizualizat de : 382 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Comarnic,Brasov

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 181 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri